Varza Dulce Calita

Complexitate
redusa
Varza Dulce Calita

Ingrediente

  • 1 varza dulce, mare
  • 4 linguri de untura de casa (porc)
  • sare (dupa gust)
  • piper macinat
  • 10 boabe de piper
  • cimbru (optional)
  • boia (optional)

Mod de preparare

La reteta originala de varza calita nu se cere cimbru si nici boia de ardei, eu am pus doar pentru ca mi s-a cerut. Deci, se ia o varza mai mare si mai indesata, se curata de foile de deasupra, se spala bine, se scoate cotorul, se taie in patru, se mai spala inca odata apoi se taie fideluta.

Untura de porc se pune intr-o cratita pe foc si se lasa la topit. Pe masura ce taiem varza o adaugam in cratita peste untura. Avem grija ca sa mai invartim din cand in cand in varza. Dupa ce varza este toata taiata si pusa in cratita, ea incepe sa scada si sa mai lase apa.

Dar nu lasa suficient de multa, asa ca mai trebuie ca sa mai adaugam din cand in cand cate vreo 7-8 linguri de apa. Dregem de sare si piper, adaugam acuma si boabele de piper si lasam la foc mic. Nu trebuie sa uitam sa mai amestecam in ea.

La foc mic se prajeste incet, isi schimba culoarea si apa adaugata din cand in cand nu face altceva decat sa inmoaie varza. Cand a devenit moale, sticloasa si de culoared rosiatica putin este gata. Se serveste ca si garnitura langa carne la gratar sau langa carnat fript, cu taietei sau pur si simplu asa cum este, pe paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie