Varza de Bruxelles cu Bacon

Postat pe: 14-09-2012
(0)

Ingrediente

Pentru doua portii:
1/2 kg varza de Bruxelles
4 feliute de bacon
1 lingura ulei masline/avocado/coconut (dupa preferinta dar sa fie calitate) sare
piper dupa gust
1-2 catrei de usturoi (sau sare cu usturoi uscat)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Se spala bine varza de Bruxelles dupa care se indeparteaza cotoarele. Se feliaza subtire (eu am folosit food processor) .

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si baconul taiat bucatele mai maricele. Se lasa la prajit. Cand a prins o culoare rumena dar nu arsa, se adauga peste slaninuta varza deja taiata, se amesteca putin, se adauga jumatate de paharel de apa (poate 50-60 ml), sare si piper precum si usturoiul pisat fin de tot sau sarea cu usturoi (depinde din care folositi).

Se pune capacul pe tigaie si se lasa sa fiarba innabusit cateva minute. Ridicam capacul, mai invartim putin sa nu se prinda de fundul tigaii si asezam capacul inapoi. Dupa circa 7 minute varza este deja fiarta in abur, si-a luat gustul de la uleiul de masline si untura de pe bacon precum si celelalte arome.

Luam de pe foc, scuturam putin tigaia si o lasam separat, sub capac, pana servim.
Se serveste simpla cu o salata de rosii sau cu o bucata de friptura din pulpe de pui.

Imi place sa gatesc varza de Bruxelles in felul asta pentru ca este o metoda foarte, foarte rapida de a pregati un pranz sau o garnitura langa o friptura. Timpul de lucru este de 15 minute si este un deliciu. Chiar si cei carora nu le place varza de Bruxelles (cum e sotul meu de ex) nu spun nu cand vad garnitura asta in farfurie
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varza de Bruxelles cu Bacon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza de Bruxelles cu Bacon