Varza de Bruxelles cu Bacon

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Varza de Bruxelles cu Bacon

Ingrediente

  • Pentru doua portii:
  • 1/2 kg varza de Bruxelles
  • 4 feliute de bacon
  • 1 lingura ulei masline/avocado/coconut (dupa preferinta dar sa fie calitate) sare
  • piper dupa gust
  • 1-2 catrei de usturoi (sau sare cu usturoi uscat)

Mod de preparare

Se spala bine varza de Bruxelles dupa care se indeparteaza cotoarele. Se feliaza subtire (eu am folosit food processor) .

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si baconul taiat bucatele mai maricele. Se lasa la prajit. Cand a prins o culoare rumena dar nu arsa, se adauga peste slaninuta varza deja taiata, se amesteca putin, se adauga jumatate de paharel de apa (poate 50-60 ml), sare si piper precum si usturoiul pisat fin de tot sau sarea cu usturoi (depinde din care folositi).

Se pune capacul pe tigaie si se lasa sa fiarba innabusit cateva minute. Ridicam capacul, mai invartim putin sa nu se prinda de fundul tigaii si asezam capacul inapoi. Dupa circa 7 minute varza este deja fiarta in abur, si-a luat gustul de la uleiul de masline si untura de pe bacon precum si celelalte arome.

Luam de pe foc, scuturam putin tigaia si o lasam separat, sub capac, pana servim.
Se serveste simpla cu o salata de rosii sau cu o bucata de friptura din pulpe de pui.

Imi place sa gatesc varza de Bruxelles in felul asta pentru ca este o metoda foarte, foarte rapida de a pregati un pranz sau o garnitura langa o friptura. Timpul de lucru este de 15 minute si este un deliciu. Chiar si cei carora nu le place varza de Bruxelles (cum e sotul meu de ex) nu spun nu cand vad garnitura asta in farfurie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos