Preparare :
Pentru fiecare persoana punem cate o mana de orez . Daca gatim garnitura de rizibizi pentru 4 persoane , vom pune 4 maini de orez.Punem orezul intr-un vas si cu acelasi vas in care am masurat cat orez avem ,vom pune de 2 ori cantitate de apa peste orez cand vom pune la fiert .Punem la topit 100 gr rama si adaugam orezul spalat .Se prajeste un pic orezul pana capata o culoare albuie mata , apoi adaugam legumele si le mai calim un pic. Turnam peste cantitatea de apa pe care am masurat-o , condimentam cu sare , piper si patrunjel verde tocat ,lasam la fiert la foc mic acoperit.Cand e fiert pe jumate orezul ,oprim focul ,lasam acoperit vasul cu capacul si nu il deschidem timp de 15 minute. Orezul continua sa fiarba si dupa ce focul e stins.
Se poate servi ca si garnitura langa orice preparat din carne . Poate sa constituie si un fel de mancare de post.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaAm ajuns si la reteta cu numarul 500! Wow! Cat de departe imi parea :) Revenind, imi ramasese o bila de aluat de la placinta...
Tarta cu ciuperciO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii