Rizibizi

Complexitate
redusa
Rizibizi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • orez
  • amestec de legume(la alegere )
  • 100 gr rama (daca gatim ptr 4 persoane )
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare


Preparare :

Pentru fiecare persoana punem cate o mana de orez . Daca gatim garnitura de rizibizi pentru 4 persoane , vom pune 4 maini de orez.Punem orezul intr-un vas si cu acelasi vas in care am masurat cat orez avem ,vom pune de 2 ori cantitate de apa peste orez cand vom pune la fiert .Punem la topit 100 gr rama si adaugam orezul spalat .Se prajeste un pic orezul pana capata o culoare albuie mata , apoi adaugam legumele si le mai calim un pic. Turnam peste cantitatea de apa pe care am masurat-o , condimentam cu sare , piper si patrunjel verde tocat ,lasam la fiert la foc mic acoperit.Cand e fiert pe jumate orezul ,oprim focul ,lasam acoperit vasul cu capacul si nu il deschidem timp de 15 minute. Orezul continua sa fiarba si dupa ce focul e stins.
Se poate servi ca si garnitura langa orice preparat din carne . Poate sa constituie si un fel de mancare de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici