Risotto cu Sofran

Complexitate
redusa
Risotto cu Sofran

Ingrediente

  • -250g orez
  • -1 ceapa
  • -70 g unt
  • -4 linguri formaggio
  • -1 catel usturoi
  • -1 l sau 1 5 l apa sau supa vegetala
  • - 200 ml vin alb
  • -1 pliculet sofran
  • -1 foaie de dafin

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de unt, se pune la foc, cand e topit, se adauga ceapa taiata marunt. Dupa 1-2 minute, se adauga, orezul, care se lasa la prajit, pana prinde o culoare galbuie. Dupa care se stinge cu paharul de vin.

Dupa ce vinul a scazut, se incepe cu apa sau supa. Se adauga 100-150 ml deodata, se amesteca, se lasa ca apa sa scada, dupa care, iarasi se adauga, 100-150 ml apa sau supa si tot asa. Se amesteca foarte des, iar apa se adauga putin cate putin, pana cand orezul e facut aproape de tot.

Cand orezul e aproape facut, se dizolva pliculetul de sofran in apa si se toarna peste. Se amesteca bine, se adauga catelul de usturoi taiat marunt si foaia de dafin.

Se lasa la foc pana cand orezul e facut bine.
In cazul in care mai e nevoie de apa se mai adauga putina.

Inainte sa se opresca focul, se adauga restul de unt, iar dupa ce se opreste focul, se adauga formaggio.

Pofta buna!
Pentru un risotto autentic, se recomanda folosirea unuia dintre aceste 3 tipuri de orez: Arborio, Carnaroli sau Vialone Nano.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie