Risotto cu Sofran

Complexitate
redusa
Risotto cu Sofran

Ingrediente

  • -250g orez
  • -1 ceapa
  • -70 g unt
  • -4 linguri formaggio
  • -1 catel usturoi
  • -1 l sau 1 5 l apa sau supa vegetala
  • - 200 ml vin alb
  • -1 pliculet sofran
  • -1 foaie de dafin

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de unt, se pune la foc, cand e topit, se adauga ceapa taiata marunt. Dupa 1-2 minute, se adauga, orezul, care se lasa la prajit, pana prinde o culoare galbuie. Dupa care se stinge cu paharul de vin.

Dupa ce vinul a scazut, se incepe cu apa sau supa. Se adauga 100-150 ml deodata, se amesteca, se lasa ca apa sa scada, dupa care, iarasi se adauga, 100-150 ml apa sau supa si tot asa. Se amesteca foarte des, iar apa se adauga putin cate putin, pana cand orezul e facut aproape de tot.

Cand orezul e aproape facut, se dizolva pliculetul de sofran in apa si se toarna peste. Se amesteca bine, se adauga catelul de usturoi taiat marunt si foaia de dafin.

Se lasa la foc pana cand orezul e facut bine.
In cazul in care mai e nevoie de apa se mai adauga putina.

Inainte sa se opresca focul, se adauga restul de unt, iar dupa ce se opreste focul, se adauga formaggio.

Pofta buna!
Pentru un risotto autentic, se recomanda folosirea unuia dintre aceste 3 tipuri de orez: Arborio, Carnaroli sau Vialone Nano.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert piersicute
Bucataras.RO

Desert piersicute

 Piersicutele intotdeauna apreciate  pe masa de sarbatoare.  

Desert piersicute
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola