Ingrediente

500 gr cartofi
150-200 gr faina
2 galbenusuri
Sare
Piper
Nucsoara
Ulei
Sunca afumata
Ceapa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
GALUSTE DE CARTOFI (cu alte cuvinte. . . )

Curatim cartofii, ii dam pe razatoare, ii stoarcem si amestecam razatura asta cu sare, piper, nucsoara, 2 galbenusuri si faina pana devine o coca ce se poate manevra cu usurinta - nici prea tare nici prea moale.

Formam galuscute de marimea unei nuci mari, cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa care fierbe si palmele umede. Fierbem timp de 10-15 minute, pana se ridica la suprafata. Prajim ceapa si bacon, (feriti-va privirea de wok-ul meu - e stravechi si poarta urmele tuturor razboaielor petrecute in el...), scoatem galustile si le blagoslovim cu miroaznele si grasimea din tigaie, radem parmezan, pecorino sau cascaval si punem la cuptor pana sunt rumeme.

Un sfat pretios care nu se poate fotografia: inainte de-a pune la fiert toate galuscutele, incercati doar una - daca "se tine" adica nu se destrama in caderea la fund sunteti bine; daca da semne de dezintegrare, mai trebuie sa adaugati faina in compozitia galustilor inainte de-a purcede mai departe.

Serviti-le neaparat fierbinti, ca atare sau ca si garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pizokel" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizokel