Puneti la fiert 2- 3 l apa cu 1 lingurita de sare grunjoasa.
Intre timp, curatati telina si taiati-o cubulete. Adaugati-o in apa clocotinda si lasati la fiert circa 15 min, in vasul acoperit sau pana ce telina devine moale. Scurgeti si pastrati putina apa in care a fiert telina.
Pasati telina, adaugati usturoiul, uleiul si omogenizati bine. La nevoie, puneti cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens. Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Nota: Piureul se poate pregati si in vasul blenderului; puneti cubuletele fierte de telina, usturoiul, uleiul, sare, piper si mixati cca 30 secunde. La nevoie, adaugati cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.
Optional, se poate combina cu marar verde si / sau ceapa verde, dupa gust.
Serviti cat este cald, presarat cu putin chilli (optional).
* Daca vreti sa atenuati gustul telinei, fierbeti telina in lapte.
Pregatiti piureul adaugand si 1- 2 cartofi fierti, zdrobiti (in acest caz, gustul este al unui piure de cartofi).
Pe noi ne-a cucerit gustul fin si aroma delicata a piureului de telina.
Are mult mai putine calorii decat cel de cartofi, iar faptul ca nu are amidon il face o garnitura perfecta la orice tip de friptura.
Este o alternativa la clasicul piure de cartofi pe care merita sa o incercati.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii