Puneti la fiert, in lapte sarat (sau ½ lapte + ½ apa), cartofii curatati si taiati cubulete, impreuna cu 2 linguri de ulei.
Scurgeti, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si pasati.
Puneti treptat din laptele cald oprit, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita.
Inglobati smantana, branza de vaci, vegeta, mararul tocat marunt, precum si usturoiul, zdrobit si frecat bine cu uleiul ramas.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust si bateti bine amestecul pana devine spumos.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins, pentru circa 15- 20 min, la foc potrivit, sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti portionat, cat este fierbinte, ca garnitura.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii