Piure de Cartofi, Special

Postat pe: 27-11-2011
(0)

Ingrediente

1,5 kg cartofi fainosi
150 g unt gras, minim 80 % grasime
lapte gras
150 g branza proaspata de vaci, bine scursa si la temperatura camerei
200 ml smantana grasa, la temperatura camerei
3- 5 catei de usturoi, in functie de marime si gust
1/2 legatura marar verde
3 linguri de ulei
1 lingura vegeta de casa
cascaval ras
sare, dupa gust
piper, dupa gust
unt pentru tapetat vasul

Mod de preparare

Puneti la fiert, in lapte sarat (sau ½ lapte + ½ apa), cartofii curatati si taiati cubulete, impreuna cu 2 linguri de ulei.

Scurgeti, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si pasati.
Puneti treptat din laptele cald oprit, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita.
Inglobati smantana, branza de vaci, vegeta, mararul tocat marunt, precum si usturoiul, zdrobit si frecat bine cu uleiul ramas.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust si bateti bine amestecul pana devine spumos.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins, pentru circa 15- 20 min, la foc potrivit, sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti portionat, cat este fierbinte, ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piure de Cartofi, Special" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piure de Cartofi, Special