Pilaf de orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez
  • ceapa
  • gogosar
  • ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • foi dafin

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita ulei cca. 100 ml.; se aseaza pe foc mediu in care se pune ceapa taiata solzisori, gogosarul to solzisori. Dupa ce s-au calit putin se adauga orezul (nu-l spalati ca se pierde ce-i mai delicios) si il caliti impreuna cu ceapa si gogosarul pana ce bobul de orez se albeste. Adaugati sare, piper , oregano, o foaie de dafin, vegeta si mai amestecati cca. 1 min.

Adaugati apa fierbinte peste acestea si le lasati la fiert pana ce bobul de orez s-a fiert. Daca va plac maslinele adaugati odata cu apa si cateva masline.
Este o garnitura perfecta pentru orice , dar poate fi servita si simpla.


Pofta buna : IONICA

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)