Pilaf cu Spanac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g de spanac
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 350 g de orez risotto
  • 120 ml de vin alb sec
  • 1 litru de zeama de supa de legume
  • 1 varf de lingurita de nucsoara
  • 75 g de parmesan
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala spanacul bine, se scot toate partile tari si se taie marunt. Se pune ceapa taiata marunt la prajit in uleiul de masline si se prajeste 5 minute la foc mediu, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul faramitat si orez si se amesteca pana cand orezul este trecut prin ulei.

Se toarna vinul si se fierbe un minut. Se adauga apoi zeama fierbinte de la supa de legume, cate un polonic odata. Se amesteca pana cand lichidul este aproape absorbit, apoi se mai adauga supa. Dupa 15 minute, orezul ar trebui sa fie aproape gata, iar supa de legume sa fie absorbita, asa ca se adauga spanacul.

Se amesteca toata compozitia cateva minute, pana cand orezul devine cremos, iar spanacul moale. Se ia oala de pe foc si se adauga nucsoara, sarea si piperul, dupa care se pune parmesanul pe deasupra si se acopera timp de 2 minute. Se serveste cu pui pe gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa