Pilaf cu Spanac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g de spanac
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 350 g de orez risotto
  • 120 ml de vin alb sec
  • 1 litru de zeama de supa de legume
  • 1 varf de lingurita de nucsoara
  • 75 g de parmesan
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala spanacul bine, se scot toate partile tari si se taie marunt. Se pune ceapa taiata marunt la prajit in uleiul de masline si se prajeste 5 minute la foc mediu, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul faramitat si orez si se amesteca pana cand orezul este trecut prin ulei.

Se toarna vinul si se fierbe un minut. Se adauga apoi zeama fierbinte de la supa de legume, cate un polonic odata. Se amesteca pana cand lichidul este aproape absorbit, apoi se mai adauga supa. Dupa 15 minute, orezul ar trebui sa fie aproape gata, iar supa de legume sa fie absorbita, asa ca se adauga spanacul.

Se amesteca toata compozitia cateva minute, pana cand orezul devine cremos, iar spanacul moale. Se ia oala de pe foc si se adauga nucsoara, sarea si piperul, dupa care se pune parmesanul pe deasupra si se acopera timp de 2 minute. Se serveste cu pui pe gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei
Bucataras.RO

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei

Cine spune ca nu poti sa prepari un desert delicios pornind de la un blat de pizza. Foloseste Blatul Alka Pizza clasic,...

Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!