 
		
	Se curata si se taie julien ceapa, ardeii se spala se feliaza si ei iar rosile se decojesc si se toaca maruntel. 
 Intr-o tigaie se caleste ceapa si ardeii pentru cateva minute, se adauga usturoiul si foaia de dafin, daca folositi. 
Se mai tin pe foc cateva minute, se scoate foaia de dafin si se adauga rosile spalate si depelite. Se acopera cu un capac se tine circa 6-7 minute, amestecand ocazional dupa care se ridica capacul si se mai tine inca cateva minute pana se evapora lichidul lasat de rosii.
 Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se serveste rece pe paine prajita sau pe paine prosapata scoasa direct din cuptor, sau ca si garnitura langa gratar, friptura sau cu mamaliga si branza telemea. 
Este o mancare foarte usoara si tare buna .... una din mancarurile cu care am crescut. 
Imi amintesc, copil fiind, plecam cu prietenii pe cararile muntilor Codrul Moma care inconjoara statiunea Moneasa, locul copilariei mele ma vad cu felia de paine, mare cat roata carului si cu mancare de ardei grasi deasupra, aerul ala curat de munte, padurile de conifere, noi copii desculti prin cararile alea pline de bete, lemne frunze, toate uscate.. uff ce bunatate, ce copilarie fericita.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii