Pastai Moldovenesti

Complexitate
redusa
Pastai Moldovenesti

Ingrediente

  • - 1 kg fasole (fideluta sau grasa) ;
  • - 3 cepe;
  • - 6 linguri ulei de prajit;
  • - 3 linguri bulion sau 500 de gr de rosii curatate de coaja si de seminte;
  • - 1 legatura de patrunjel verde;
  • - 1 legatura de marar verde;
  • - sare;
  • - apa

Mod de preparare

Fiind sezonul fasolelor pastai, m-am gandit ca v-ar fi de ajutor aceasta postare. Fasolea este una din cele mai hranitoare legume, fiind bogata in substante proteice, amidon, glucide si saruri minerale: fier, calciu si sulf.

Fasolea se spala in mai multe ape reci, se curata capetele si se rup in bucati de 2-3 cm lungime.
Ceapa curatata se spala si se taie marunt.

Intr-o cratita (eu folosesc o tigaie mare cu capac, are volumul de 3 litri) se pune uleiul, o ceasca de apa calduta si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga ceapa, se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba inabusit.

Cand ceapa s-a inmuiat, se pune fasolea, se amesteca usor dar bine, se adauga sare dupa gust si apa calda cat sa acopere continutul.

Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand.

Daca fasolea nu este fiarta suficient dar lichidul s-a evaporat, se mai picura apa calda pana ce fasolele ajung la consistenta dorita (nu mi s-a intamplat dar e bine de stiut).

Cand fasofea a fiert se adauga bulionul subtiat cu apa calda sau rosiile si verdeata tocata marunt.

Se lasa pe foc sa mai dea cateva clocote (fasolea isi ia gustul de rosii si verdeata).
Se serveste fie rece, fie calda cu mujdei de usturoi si mamaliga sau salata de care va place (indicata fiind salata de castraveti).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie