Pastai Moldovenesti

Complexitate
redusa
Pastai Moldovenesti

Ingrediente

  • - 1 kg fasole (fideluta sau grasa) ;
  • - 3 cepe;
  • - 6 linguri ulei de prajit;
  • - 3 linguri bulion sau 500 de gr de rosii curatate de coaja si de seminte;
  • - 1 legatura de patrunjel verde;
  • - 1 legatura de marar verde;
  • - sare;
  • - apa

Mod de preparare

Fiind sezonul fasolelor pastai, m-am gandit ca v-ar fi de ajutor aceasta postare. Fasolea este una din cele mai hranitoare legume, fiind bogata in substante proteice, amidon, glucide si saruri minerale: fier, calciu si sulf.

Fasolea se spala in mai multe ape reci, se curata capetele si se rup in bucati de 2-3 cm lungime.
Ceapa curatata se spala si se taie marunt.

Intr-o cratita (eu folosesc o tigaie mare cu capac, are volumul de 3 litri) se pune uleiul, o ceasca de apa calduta si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga ceapa, se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba inabusit.

Cand ceapa s-a inmuiat, se pune fasolea, se amesteca usor dar bine, se adauga sare dupa gust si apa calda cat sa acopere continutul.

Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand.

Daca fasolea nu este fiarta suficient dar lichidul s-a evaporat, se mai picura apa calda pana ce fasolele ajung la consistenta dorita (nu mi s-a intamplat dar e bine de stiut).

Cand fasofea a fiert se adauga bulionul subtiat cu apa calda sau rosiile si verdeata tocata marunt.

Se lasa pe foc sa mai dea cateva clocote (fasolea isi ia gustul de rosii si verdeata).
Se serveste fie rece, fie calda cu mujdei de usturoi si mamaliga sau salata de care va place (indicata fiind salata de castraveti).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa