Pakoras de Conopida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pakoras de Conopida

Ingrediente

  • 1 conopida medie
  • taiata in florete mici cat un deget
  • 5 linguri faina naut
  • 1 lingura faina de grau integrala
  • 1 lingura faina de orez
  • 1 lingurita ghimbir praf sau galangal
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita turmeric
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Chiar daca la ingrediente ati vazut cantitati destul de insemnate de condimente fierbinti, picante, nu va speriati: isi pierd mult din putere la prajit, iar conopida are nevoie de condimente tari care sa-i echilibreze gustul puternic dulce.

Spalati conopida si scurgeti-o bine de apa.

Amestecati fainurile cu condimentele si apa (ajustati cantitatea de apa daca e necesar) asa incat sa iasa o compozitie ca de clatite. Semnul ca ati obtinut o compozitie ideala: introduceti un deget in compozitie si daca atunci cand il scoateti este uniform acoperit cu acea compozitie e ok.

Dati drumul la foc mediu, puneti vasul pe foc, cu suficient de mult ulei (de palmier) asa incat Pakoras sa poata pluti in voie. Cand uleiul este suficient de fierbinte, dar nu intr-atat incat sa scoata fum, e momentul sa luati cate o floreta, sa o inmuiati bine de tot in compozitie (scurgeti excesul) si sa o puneti in ulei.

Aceasta operatiune se face cel mai bine direct cu mana, dar atentie sa nu va frigeti! Repetati cu mai multe florete pana la umplerea vasului. Puteti pune cam 9 bucati (depinde de cat de mari sunt floretele de conopida) daca folositi un vas de 1 litru.

Lasati-le fara sa le deranjati cam 4 minute, dupa care le intoarceti si le mai lasati 2 minute. Daca focul este suficient de bine potrivit, Pakoras vor fi maronii aurii, daca focul e prea tare vor deveni maro inchis destul de rapid si bucatelele de conopida nu se vor praji si in interior.

Scoateti pe o hartie prosop si puneti urmatoarea tura. In total vor fi doua sau trei ture, in functie de cum le-ati grupat in vas la prajit.

Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! n-ati mai gustat asa ceva.

Observatie: Puteti folosi orice fel de condimente doriti, in orice cantitate, dupa cum va place. Trebuie totusi sa nu uitati ca doamna Conopida are nevoie de ceva foarte picant care sa-i echilibreze dulceata pe care o dezvolta la prajit.

Altfel, Pakoras vor fi cam grele si excesiv de dulci si nu veti putea sa mancati mai mult de doua bucatele pentru ca altfel va vor pica greu. Piperul, amestecurile de Curry si Masalas, eventual putin Amchoor echilibreaza foarte bine conopida.
Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! n-ati mai gustat asa ceva.

observatie: Puteti folosi orice fel de condimente doriti, in orice cantitate, dupa cum va place. Trebuie totusi sa nu uitati ca doamna Conopida are nevoie de ceva foarte picant care sa-i echilibreze dulceata pe care o dezvolta la prajit.

Altfel, Pakoras vor fi cam grele si excesiv de dulci si nu veti putea sa mancati mai mult de doua bucatele pentru ca altfel va vor pica greu. Piperul, amestecurile de Curry si Masalas, eventual putin Amchoor echilibreaza foarte bine conopida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici