Chiar daca la ingrediente ati vazut cantitati destul de insemnate de condimente fierbinti, picante, nu va speriati: isi pierd mult din putere la prajit, iar conopida are nevoie de condimente tari care sa-i echilibreze gustul puternic dulce.
Spalati conopida si scurgeti-o bine de apa.
Amestecati fainurile cu condimentele si apa (ajustati cantitatea de apa daca e necesar) asa incat sa iasa o compozitie ca de clatite. Semnul ca ati obtinut o compozitie ideala: introduceti un deget in compozitie si daca atunci cand il scoateti este uniform acoperit cu acea compozitie e ok.
Dati drumul la foc mediu, puneti vasul pe foc, cu suficient de mult ulei (de palmier) asa incat Pakoras sa poata pluti in voie. Cand uleiul este suficient de fierbinte, dar nu intr-atat incat sa scoata fum, e momentul sa luati cate o floreta, sa o inmuiati bine de tot in compozitie (scurgeti excesul) si sa o puneti in ulei.
Aceasta operatiune se face cel mai bine direct cu mana, dar atentie sa nu va frigeti! Repetati cu mai multe florete pana la umplerea vasului. Puteti pune cam 9 bucati (depinde de cat de mari sunt floretele de conopida) daca folositi un vas de 1 litru.
Lasati-le fara sa le deranjati cam 4 minute, dupa care le intoarceti si le mai lasati 2 minute. Daca focul este suficient de bine potrivit, Pakoras vor fi maronii aurii, daca focul e prea tare vor deveni maro inchis destul de rapid si bucatelele de conopida nu se vor praji si in interior.
Scoateti pe o hartie prosop si puneti urmatoarea tura. In total vor fi doua sau trei ture, in functie de cum le-ati grupat in vas la prajit.
Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! n-ati mai gustat asa ceva.
Observatie: Puteti folosi orice fel de condimente doriti, in orice cantitate, dupa cum va place. Trebuie totusi sa nu uitati ca doamna Conopida are nevoie de ceva foarte picant care sa-i echilibreze dulceata pe care o dezvolta la prajit.
Altfel, Pakoras vor fi cam grele si excesiv de dulci si nu veti putea sa mancati mai mult de doua bucatele pentru ca altfel va vor pica greu. Piperul, amestecurile de Curry si Masalas, eventual putin Amchoor echilibreaza foarte bine conopida.
Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! n-ati mai gustat asa ceva.
observatie: Puteti folosi orice fel de condimente doriti, in orice cantitate, dupa cum va place. Trebuie totusi sa nu uitati ca doamna Conopida are nevoie de ceva foarte picant care sa-i echilibreze dulceata pe care o dezvolta la prajit.
Altfel, Pakoras vor fi cam grele si excesiv de dulci si nu veti putea sa mancati mai mult de doua bucatele pentru ca altfel va vor pica greu. Piperul, amestecurile de Curry si Masalas, eventual putin Amchoor echilibreaza foarte bine conopida.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii