Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Complexitate
redusa
Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Ingrediente

  • 2 linguri de unt + ceva in plus pentru uns forma
  • 200 gr faina de malai
  • 180-190 gr faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare (sau ceva mai mult daca va place mai sarat)
  • 2 oua
  • 400 ml lapte batut (sau iaurt amestecat cu lapte dulce ca sa iasa cantitatea de 400 ml)

Mod de preparare

Se unge o forma de porumbi (daca aveti) cu unt si se pune la cuptorul infierbantat la foc mare. Pana se infierbanta forma se prepara malaiul... daca nu aveti forma de porumbi atunci este buna o tava normala de copt, format patrat (9x9 inch sau 22x22 cm).

Se amesteca toate ingredientele solide intre ele, se face un gol la mijloc si se pune deoparte. Se iau apoi ouale se bat se adauga laptele batut si untul topit. Se amesteca cele doua componente intre ele ca sa se formeze o compoitie umeda.

Se amesteca usor si nu mult... amestecul indelungat face ca painea sa nu fie pufoasa, ea ramana batucita si grea. Se scoate tava de la cuptor, se sterge putin cu un servetel absorbant, se unge din nou cu unt (lucrati cu manusi de bucatarie ca sa nu va ardeti la degete) si apoi se toarna compozitia de paine in formele de porumbi sau in tava de copt.

Cuptorul este lasat la temperatura foarte mare( 425F sau 220C)
Se coace aprox. 20-25 de minute daca este pus in tava sau 15-20 de minute daca este pus in formele de porumbi. Se incearca cu scobitoarea daca este copt (culoarea este usor aurie) se scoate din tava prin rasturnare, se taie bucati patrate sau felii... se consuma reci, langa sarmale sau caldute, simple, cu unt deasupra. Uneori cand eram copil, mai imi punea bunica peste unt si niste gem sau fara unt si doar cu magiun de prune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie