Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Complexitate
redusa
Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Ingrediente

  • 2 linguri de unt + ceva in plus pentru uns forma
  • 200 gr faina de malai
  • 180-190 gr faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare (sau ceva mai mult daca va place mai sarat)
  • 2 oua
  • 400 ml lapte batut (sau iaurt amestecat cu lapte dulce ca sa iasa cantitatea de 400 ml)

Mod de preparare

Se unge o forma de porumbi (daca aveti) cu unt si se pune la cuptorul infierbantat la foc mare. Pana se infierbanta forma se prepara malaiul... daca nu aveti forma de porumbi atunci este buna o tava normala de copt, format patrat (9x9 inch sau 22x22 cm).

Se amesteca toate ingredientele solide intre ele, se face un gol la mijloc si se pune deoparte. Se iau apoi ouale se bat se adauga laptele batut si untul topit. Se amesteca cele doua componente intre ele ca sa se formeze o compoitie umeda.

Se amesteca usor si nu mult... amestecul indelungat face ca painea sa nu fie pufoasa, ea ramana batucita si grea. Se scoate tava de la cuptor, se sterge putin cu un servetel absorbant, se unge din nou cu unt (lucrati cu manusi de bucatarie ca sa nu va ardeti la degete) si apoi se toarna compozitia de paine in formele de porumbi sau in tava de copt.

Cuptorul este lasat la temperatura foarte mare( 425F sau 220C)
Se coace aprox. 20-25 de minute daca este pus in tava sau 15-20 de minute daca este pus in formele de porumbi. Se incearca cu scobitoarea daca este copt (culoarea este usor aurie) se scoate din tava prin rasturnare, se taie bucati patrate sau felii... se consuma reci, langa sarmale sau caldute, simple, cu unt deasupra. Uneori cand eram copil, mai imi punea bunica peste unt si niste gem sau fara unt si doar cu magiun de prune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Zacusca de macrou
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti