Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

2 linguri de unt + ceva in plus pentru uns forma
200 gr faina de malai
180-190 gr faina alba
2 lingurite de praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurite zahar
1/2 lingurita sare (sau ceva mai mult daca va place mai sarat)
2 oua
400 ml lapte batut (sau iaurt amestecat cu lapte dulce ca sa iasa cantitatea de 400 ml)

Mod de preparare

Se unge o forma de porumbi (daca aveti) cu unt si se pune la cuptorul infierbantat la foc mare. Pana se infierbanta forma se prepara malaiul... daca nu aveti forma de porumbi atunci este buna o tava normala de copt, format patrat (9x9 inch sau 22x22 cm).

Se amesteca toate ingredientele solide intre ele, se face un gol la mijloc si se pune deoparte. Se iau apoi ouale se bat se adauga laptele batut si untul topit. Se amesteca cele doua componente intre ele ca sa se formeze o compoitie umeda.

Se amesteca usor si nu mult... amestecul indelungat face ca painea sa nu fie pufoasa, ea ramana batucita si grea. Se scoate tava de la cuptor, se sterge putin cu un servetel absorbant, se unge din nou cu unt (lucrati cu manusi de bucatarie ca sa nu va ardeti la degete) si apoi se toarna compozitia de paine in formele de porumbi sau in tava de copt.

Cuptorul este lasat la temperatura foarte mare( 425F sau 220C)
Se coace aprox. 20-25 de minute daca este pus in tava sau 15-20 de minute daca este pus in formele de porumbi. Se incearca cu scobitoarea daca este copt (culoarea este usor aurie) se scoate din tava prin rasturnare, se taie bucati patrate sau felii... se consuma reci, langa sarmale sau caldute, simple, cu unt deasupra. Uneori cand eram copil, mai imi punea bunica peste unt si niste gem sau fara unt si doar cu magiun de prune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine de Malai (Classic Corn Bread)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  27.07.2010 15:55:37

mersi ...si noi mancam painea asta mereu....cand o pregatesc pentru sarmale se mananca portie dubla....pupici

monic_bcs
•  25.07.2010 09:12:44

super reteta , o pregatesc de 2 saptamani si nu ne-am saturat de ea

lucia_bp
•  18.06.2010 15:26:10

Foarte interesant !
Sigur le fac !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine de Malai (Classic Corn Bread)