Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Complexitate
redusa
Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Ingrediente

  • 2 linguri de unt + ceva in plus pentru uns forma
  • 200 gr faina de malai
  • 180-190 gr faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare (sau ceva mai mult daca va place mai sarat)
  • 2 oua
  • 400 ml lapte batut (sau iaurt amestecat cu lapte dulce ca sa iasa cantitatea de 400 ml)

Mod de preparare

Se unge o forma de porumbi (daca aveti) cu unt si se pune la cuptorul infierbantat la foc mare. Pana se infierbanta forma se prepara malaiul... daca nu aveti forma de porumbi atunci este buna o tava normala de copt, format patrat (9x9 inch sau 22x22 cm).

Se amesteca toate ingredientele solide intre ele, se face un gol la mijloc si se pune deoparte. Se iau apoi ouale se bat se adauga laptele batut si untul topit. Se amesteca cele doua componente intre ele ca sa se formeze o compoitie umeda.

Se amesteca usor si nu mult... amestecul indelungat face ca painea sa nu fie pufoasa, ea ramana batucita si grea. Se scoate tava de la cuptor, se sterge putin cu un servetel absorbant, se unge din nou cu unt (lucrati cu manusi de bucatarie ca sa nu va ardeti la degete) si apoi se toarna compozitia de paine in formele de porumbi sau in tava de copt.

Cuptorul este lasat la temperatura foarte mare( 425F sau 220C)
Se coace aprox. 20-25 de minute daca este pus in tava sau 15-20 de minute daca este pus in formele de porumbi. Se incearca cu scobitoarea daca este copt (culoarea este usor aurie) se scoate din tava prin rasturnare, se taie bucati patrate sau felii... se consuma reci, langa sarmale sau caldute, simple, cu unt deasupra. Uneori cand eram copil, mai imi punea bunica peste unt si niste gem sau fara unt si doar cu magiun de prune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia