Spalati orezul cu un pumn de sare in prima apa pentru a elimina o mare cantitate de amidon;
Aruncati apa si spalati-l apoi in alte doua ape fara sare de aceasta data;
Puneti apa cu putina sare la fiert (cca 3litri), si cand aceasta a inceput sa dea in clocot adaugati orezul inauntru;
La fiecare minut amestecati usor cu o spumiera, avand grija sa nu spargeti bobul de orez si totodata sa evitati sa se lipeasca de peretii oalei;
Fierbeti pentru cca 10 minute, pana cand exteriorul este al dente iar miezul usor moale;
Scurgeti orezul de apa intr-o sita;
Amestecati toate tipurile de ierburi uscate;
Luati o cratita mai mare, teflonata sau de ceramica;
Puneti ulei la baza sa si adaugati lipia libaneza;
Puneti cate 3-4 linguri de orez in mijlocul lipiei, presarati o mica cantitate din ierburile uscate si repetati acest proces pana epuizati orezul si ierburile – trebuie sa formati o piramida de orez in interiorul cratitei teflonate (fara a depasi nivelul de inaltime al acesteia si fara a avea orez pe peretii interiori ai sai);
Inveliti capacul intr-un prosop de bumbac si puneti-l deasupra;
Asezati cratita pe cel mai mare ochi al plitei/aragazului la focul cel mai mic si lasati cca 45 de minute (pana se gateste in intregime) – prosopul va absorbi orice condens, iar rezultatul va fi unul spectaculos – un orez gustos, parfumat, bob cu bob, si cu o cantitate redusa de amidon. !Nu ridicati capacul in primele 15 minute;
Odata gata, amestecati orezul cu unt si asezonati cu sare si piper;
Lipia care s-a prajit la baza cratitei se numeste Tahdig (fundul ceaunului) si este o bunatate – ea poate fi inlocuita cu un pat de cartofi de cca 4-5 mm grosime sau de 2-3 straturi de salata;
Pofta buna !
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAndra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un...
Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoarăCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii