Spalati orezul sub jet de apa, cel putin o data. Scurgeti.
Incingeti uleiul intr-o cratita incapatoare, cu fundul gros. Adaugati chimenul. Cand semintele de chimen incep sa sfaraie, adaugati orezul si amestecati bine.
Adaugati sarea, apoi, imediat, apa, astfel incat orezul sa fie perfect acoperit. Daca e necesar, puneti mai multa apa (nivelul acesteia trebuie sa fie cu aprox. 2 cm deasupra orezului). Cand apa incepe sa fiarba, dati focul la mic si lasati sa fiarba mocnit 5-7 min. Supravegheati cratita in tot acest timp, pentru a verifica daca apa nu s-a evaporat complet. Scoateti cu o lingura cateva boabe de la fundul tigaii si verificati daca orezul s-a patruns.
Cand orezul e aproape gata, adaugati boabele de mazare si acoperiti. Lasati sa fiarba 2 min. Inchideti focul si lasati sa stea acoperit, pentru ca aburii sa patrunda foarte bine mazarea. Presarati cu frunze de coriandru proaspat tocat.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii