Orez in stil indian

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g orez cu bobul lung
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 100 g mazare boabe proapata sau congelata
  • 500 ml apa
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Spalati orezul sub jet de apa, cel putin o data. Scurgeti.
Incingeti uleiul intr-o cratita incapatoare, cu fundul gros. Adaugati chimenul. Cand semintele de chimen incep sa sfaraie, adaugati orezul si amestecati bine.
Adaugati sarea, apoi, imediat, apa, astfel incat orezul sa fie perfect acoperit. Daca e necesar, puneti mai multa apa (nivelul acesteia trebuie sa fie cu aprox. 2 cm deasupra orezului). Cand apa incepe sa fiarba, dati focul la mic si lasati sa fiarba mocnit 5-7 min. Supravegheati cratita in tot acest timp, pentru a verifica daca apa nu s-a evaporat complet. Scoateti cu o lingura cateva boabe de la fundul tigaii si verificati daca orezul s-a patruns.

Cand orezul e aproape gata, adaugati boabele de mazare si acoperiti. Lasati sa fiarba 2 min. Inchideti focul si lasati sa stea acoperit, pentru ca aburii sa patrunda foarte bine mazarea. Presarati cu frunze de coriandru proaspat tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu bulion
2
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Bucataras.RO

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Iata o garnitura deosebita, se face destul de repede si e foaaarte buna si delicioasa! Merge de minune cu friptura la gratar...

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia