Se pune la fiert supa filtrata si cind incepe sa fiarba adaugam orezul.
Lasam la fiert 10 minute si adaugam patrunjelul tocat, amestecam din cind in cind si lasam la fiert alte 3 minute. Acum adaugam untul si amestecam se va forma o crema.
Mai lasam la fiert cit este necesar ca dupa gustul nostru orezul sa fie fiert al dente (nu uitati ca el continua sa se mai umfle si dupa ce stingeti flacara aragazului si luati cratita de pe foc).
Adaugati brinza, amestecati si stingeti flacara aragazului.
Lasati un minut sa se racoreasca si serviti destul de cald.
* poate sa fie supa de zarzavat sau de carne
**eu am folosit Carnaroli dar voi folositi orezul preferat cu o singura exceptie cele orientale, parboiled, thai, basmati
O reteta lombarda (regiunea cu capitala la Milano 8) ) de aici si denumirea in dialect. Nu se pune sare, este suficienta cea din supa si din parmezan.
ps
in poza din pacate se racise deja mai multicel
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorBudinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...
Budinca de chia - o gustare sanatoasaFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii