Omleta Spaniola - Tortilla de Patatas Y Cebolla

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Omleta Spaniola - Tortilla de Patatas Y Cebolla

Ingrediente

  • 4-5 cartoi potriviti
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 oua
  • ulei cat cuprinde
  • sare

Mod de preparare

Eu am vazut ca suntem cam multi cei ce postam si tram pe alte meleaguri decat cele mioritice: clipocit: Si cum eu traiesc in insorita peninsula iberica m-am gandit sa postez o reteta tipica de aici, ce poate intra in categoria asta: d. e banala, dar super delicioasa!

Cartofi, ceapa si oua are mai tot omu in camara. Iata ce au facut spaniolii cu ele: cartoii se taie rondele, patratele cat mai finute, ceapa se toaca si ea la efl mai marunt sau juliene. Se pun la fiert in ulei incins - nu va ganditi ca trebuie sa fie neaparat de masline, floarea soarelui sau rapita merge - amestecand cu grija din cand in cand ca sa nu se prinda la fund.

Cand s-au fiert, adica s-au facut ca o pasta, se trec intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se racoreasca nitelus. Separat, intr-un bol mai mare, se bat ouale ca pt orice omleta. Un praf de sare, dar cu grija caci am uitat sa va zic ca trebuie sa puneti si un praf de sare la fiert cartofii! Cand s-au racit cartofii se adaug peste ouale batute si se mai mesteca un pic.

Separat, puneti o tigaie la incins cu un pic de ulei, puteti folosi din uleiul anterior. Tigaia trebuie sa fie cu fundul plat si peretii drepti, iar diametrul ei sa fie potrivit pt o farurie ce o veti olosi drept capac la intors omleta: lol: Puneti amestecul in tigaie, la foc potrivit, puteti amesteca un pic sa se coaguleze ouale, adr cel mai bine e sa miscati un pic tigaia ca oala ed sarmale, sic!

Cand simtiti ca s-a coagulta suficient la undul tigaii si incepe sa se formeze o crusta pe margine, dati tigaia la o parte, puneti farfuria drept capac si cu grija rasturnati! Veti avea partea coapta deasupra, daca vi se pare ca mai trebue ulei mai adaugati un pic, si lasati sa alunece \" roata\" inapoi in tigaie.

Cand s-a copt si cealalta parte, incercati di nou trucul cu farfuria ca sa fiti siguri ca e coapta si nu aveti ou crud in mijloc. Eu o mai pun si la microunde 2 minute cateodata:? Odata gata acuta, asteptati sa se raceasca un pic si o puteti taia ca pe felii de tort si savura! Se poate manca si rece sau incalzita la microunde.

Se poate folosi ca si garnitura pt orice alt platou sau ca atare cu salata, maioneza ed usturoi etc ... e delicioasa!
Am pus complexitate medie pt ca nici macar spaniolilor nu le iese mereu:))
Ca atare, cu saalta, maioneza, maioneza de usturoi, in sandwich cu salata, sau ca si garnitura pt carne! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Ciorba de perisoare
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare

 Ciorba de perisoare este printre preferatele noastre. De aceasta data diferenta a fost data de mixul de carne pui+...

Ciorba de perisoare
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola