In untul topit,fierbinte se pune mazarea si se lasa pe foc domol,amestecand,pana se inmoaie.
Daca se foloseste mazare din cutie,aceasta se spala bine inainte.
Dupa ce o sotam,acoperim cu apa calda(supa de carne sau legume) si mai lasam putin sa fiarba pana ce mazarea este facuta.
Separat se desface amidonul(faina) in lapte,se adauga smantana si dupa omogenizare se toarna peste mazare.
Se potriveste de sare.
Se amesteca continuu,pe foc mic(fara sa fiarba in clocot),pana ce sosul este legat.
Se presara patrunjelul si mararul, si se ia de pe foc.
Eu le-am pus o data cu amidonul desfacut.
Se lasa cateva minute,acoperit sa se patrunda aromele,apoi se poate servi.
Este o garnitura excelenta langa preparatele din carne.
Eu am servit-o cu carnati de porc proaspeti,prajiti.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii