Reteta culinara Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Postat pe: 03-08-2016
(0)

Ingrediente

2 cepe galbene
2 morcovi
1 ardei gras roşu
1/2 ardei gras galben
1 dovlecel mai mare sau 2 mai micuţi
2 căţei de usturoi
5 linguri suc de roşii mai gros (făcut în casă)
1 bucată cârnaţ de casă afumat (50 cm)
tăiat bucăţi potrivite
sare și piper după gust
200 ml apă caldă
2-3 linguri de ulei
foi de dafin (opţional)

Mod de preparare

PREGĂTIRE

1h
Pregătim legumele.

Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).

Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi dovlecei mai fragezi îi adăugaţi în tigaie după ce toate celelalte legume s-au înmuiat.

lăsăm legumele să se înăbuşe suficient, picurând apă călduţă ori de câte ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar dacă este nevoie acoperiţi tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adăugăm usturoiul (curăţat şi tăiat feliuţe) şi frunza de dafin (dacă folosiţi).

După ce legumele sunt pătrunse, se adaugă sucul de roşii.

Se mai continuă fierberea maxim 10 minute, timp în care punem şi cârnăciorii în tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare şi piper.

Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.
Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancarica de Legume cu Carnati Afumati" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancarica de Legume cu Carnati Afumati