Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Ingrediente

  • - 2 cepe galbene;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 ardei gras roşu;
  • - 1/2 ardei gras galben;
  • - 1 dovlecel mai mare sau 2 mai micuţi;
  • - 2 căţei de usturoi;
  • - 5 linguri suc de roşii mai gros (făcut în casă) ;
  • - 1 bucată cârnaţ de casă afumat (50 cm)
  • tăiat bucăţi potrivite;
  • - sare și piper după gust;
  • - 200 ml apă caldă;
  • - 2-3 linguri de ulei;
  • - foi de dafin (opţional)

Mod de preparare

Pregătim legumele.

Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).

Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi dovlecei mai fragezi îi adăugaţi în tigaie după ce toate celelalte legume s-au înmuiat.

lăsăm legumele să se înăbuşe suficient, picurând apă călduţă ori de câte ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar dacă este nevoie acoperiţi tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adăugăm usturoiul (curăţat şi tăiat feliuţe) şi frunza de dafin (dacă folosiţi).

După ce legumele sunt pătrunse, se adaugă sucul de roşii.

Se mai continuă fierberea maxim 10 minute, timp în care punem şi cârnăciorii în tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare şi piper.

Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.
Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Bucataras.RO

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac