Mancare de Mazare cu Dovlecei

Postat pe: 10-02-2011
(0)

Ingrediente

O garnitura simpla cu un mic twist personal Pt 6 portii:
800 g mazare
2 linguri ulei floarea soarelui
3-4 dovlecei (preferabil zucchini, sunt mai crocanti)
1 legatura marar
1 lamaie
2 cepe albe
1 cutie rosii decojite
sare
cimbru

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Incingem uleiul si calim ceapa taiata marunt. In timp ce se topeste ceapa, spalam si pregatim mazarea. Cand e aurie ceapa, adaugam mazarea si apa cat sa cuprinda + 3 cm. Amestecam usor a. i. ceapa si uleiul sa patrunda toata cantitatea si adaugam sare.

Pregatim dovleceii taiati cuburi sau rondele. Personal, prefer sa nu curat coaja deoarece raman mai crocanti la fiert. Adaugam dovleceii, sare, amestecam putin si acoperim.

Dupa alte 10 minute adaugam rosiile decojite, amestecam si lasam descoperit, a. i. sa putem controla mancarea in functie de cat de sosoasa o dorim.

Finalizam cu mararul tocat cat mai marunt, cimbru si zeama stoarsa de lamaie.

Amestecam, stingem focul si acoperim.
Se poate servi langa carne de pui, curcan sau peste dulce la cuptor.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare de Mazare cu Dovlecei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare de Mazare cu Dovlecei