Se curata hreanul, se taie in doua sau in patru, depinde cat e de gros si se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 40-50 min. Cand e fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit, sau lasati un jet de apa rece peste el, dupa care se da prin masina de tocat carne.
Intr-o caratita se pune putin ulei in care se adauga faina(se face un rantas) si apoi laptele batut , hreanul tocat si sare dupa gust. Se mai la foc 5 min. dupa care se adauga smantana si se stinge focul. ( Nu trebuie sa fie prea gros pt. ca dupa ce se raceste se ingrosa foarte mult.)
Se serveste cu carne prajita, chiftele sau snitele, ......si salata verde cu ceapa si castraveti
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii