Puneti faina de malai si sarea intr-un vas termorezistent / bol de sticla, cu capac.
Turnati apa, amestecati si dati la cuptorul cu microunde pentru 2 min, la putere 700 watt.
Scoateti vasul, puneti untul taiat bucatele si amestecati putin pentru a se coace uniform (nu trebuie sa amestecati pana se topeste untul). Dati din nou la microunde pentru inca 2 min (700 watt).
Repetati operatiunile: scoateti vasul, amestecati si dati inca 2 min.
Scoateti iar, amestecati bine si puneti inca 30 sec la mo.
Luati vasul din cuptorul cu microunde, omogenizati bine pana ce observati ca mamaliga se desprinde de peretii vasului. Lasati in vas inca 2- 3 min, apoi rasturnati mamaliga pe un platou.
Serviti mamaliga cat este calda sau conform cu reteta pentru care ati pregatit-o.
* Puteti pregati orice cantitate de mamaliga pastrand proportia: faina de malai / apa de 1 / aproape 4, iar acestea sa nu ocupe mai mult de ¾ din capacitatea vasului folosit.
* Daca doriti o mamaliga cu o consistenta mai solida, tineti mai mult timp vasul la microunde.
* Mamaliga obtinuta la microunde este fara cocoloase si se pregateste repede si cu un minim efort.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii