Malai la Cuptor (Corn Bread)

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pentru tava patrata de 9 x 9 (sau romanesti 22x22)
1 cup (125 gr) faina
1 cup (150 gr) malai
1/4 cup (50 gr) zahar
4 lingurite praf de copt
1 lingurita de sare
1 cup (250 ml) lapte
2 oua
1/4 cup (1 jumate lingura) untura
Pentru tava de 13x9 (sau romanesti 33x23)
2 cups (250 gr) faina
2 cups (300 gr) malai
1/2 cup (100 gr) zahar
7 lingurite praf de copt
2 lingurite sare
2 cups (500 ml) lapte
4 oua
1/2 cup (3 linguri bune ) untura

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Faina, malaiul, zaharul, praful de copt si sarea se amesteca impreuna. Se adauga apoi laptele treptat si se amesteca sa nu se faca cocoloase, ouale, si grasime si se bate apoi cu mixerul pentru un minut.

Se pune in tava unsa cu ulei si se coace la 425 grade F /220C/7 gaz. Se serveste in loc de paine linga sarmale sau linga ce doriti sau se mananca cu unt si gem (stil american)
In timpul precizat este inclus si timpul de coacere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Malai la Cuptor (Corn Bread)" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  18.03.2013 02:04:26

Vai Lucia, acuma am vazut comentariul la reteta asta....ha, ha, ha, doamne ee, dupa atatia ani de zile.....Si la noi ii spunea malai dulce dar numai cand se punea mai mult zahar decat am pus eu aici...atunci se manca cu miere sau gem/marmelada....cand e cu mai outin zahar atunci se manca pe post de paine langa sarmale sau orice alta mancare care cerea paine ( pe vremuri nu era la tara posibilitate de paine ) painea se manca doar duminica si la sarbatori.....te pup draga mea draga.....

lucia_bp
•  23.11.2008 17:40:56

La noi in Ardeal este ceva mai dulce si se numeste "Malai dulce cu lapte"si este o "prajitura"
Este foarte buna,felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Malai la Cuptor (Corn Bread)