Linte Verde

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Linte Verde

Ingrediente

  • - 400 g linte verde uscata
  • - 1 lamaie
  • - 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • - 25 g faina
  • - 1 ceapa de marime medie
  • - 1 foaie de dafin
  • - 1 lingurita cu otet din vin
  • - 1 lingurita cu boia
  • - 1 lingurita cu zahar
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru
  • - 50 - 75 ml apa calda
  • - 100 ml smantana (optional)

Mod de preparare

- Lintea se alege cu grija, se spala si se pune la inmuiat in apa calduta tip de o ora si jumatate (sugestia Sandei Marin este aceea de a pune lintea verde la inmuiat in apa calduta timp de doua ore).
- Se taie coaja lamaii foarte subtire, evitand partea alba care are un gust amar.

- Lintea se pune la fiert in apa rece impreuna cu coaja de lamaie. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.
- Lintea fiarta se scurge de apa, folosind o sita cu diametrul mare.

- Ceapa se curata, se spala si se taie ”cubulete” (dupa preferinta). Se caleste ceapa in ulei pana devine transparenta. Se adauga boiaua, apoi faina ”in ploaie”, amestecand rapid cu ajutorul unei linguri din lemn.

Se adauga 50 - 75 ml apa calda si se amesteca in continuare compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga (optional) smantana si se amesteca compozitia obtinuta. Se adauga lintea fiarta pregatita anterior, foaia de dafin (rupta in cateva bucatele) si zaharul.

Se condimenteaza dupa preferinta cu sare si amestec de piper alb, verde, negru. Se lasa compozitia pe foc (cum ar spune bunica mea: ”sa dea cateva clocote”). Se indeparteaza foaia de dafin.

- Noi am servit lintea cu friptura de curcan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura frageda cu mere, de post
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti