Linte Verde

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Linte Verde

Ingrediente

  • - 400 g linte verde uscata
  • - 1 lamaie
  • - 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • - 25 g faina
  • - 1 ceapa de marime medie
  • - 1 foaie de dafin
  • - 1 lingurita cu otet din vin
  • - 1 lingurita cu boia
  • - 1 lingurita cu zahar
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru
  • - 50 - 75 ml apa calda
  • - 100 ml smantana (optional)

Mod de preparare

- Lintea se alege cu grija, se spala si se pune la inmuiat in apa calduta tip de o ora si jumatate (sugestia Sandei Marin este aceea de a pune lintea verde la inmuiat in apa calduta timp de doua ore).
- Se taie coaja lamaii foarte subtire, evitand partea alba care are un gust amar.

- Lintea se pune la fiert in apa rece impreuna cu coaja de lamaie. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.
- Lintea fiarta se scurge de apa, folosind o sita cu diametrul mare.

- Ceapa se curata, se spala si se taie ”cubulete” (dupa preferinta). Se caleste ceapa in ulei pana devine transparenta. Se adauga boiaua, apoi faina ”in ploaie”, amestecand rapid cu ajutorul unei linguri din lemn.

Se adauga 50 - 75 ml apa calda si se amesteca in continuare compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga (optional) smantana si se amesteca compozitia obtinuta. Se adauga lintea fiarta pregatita anterior, foaia de dafin (rupta in cateva bucatele) si zaharul.

Se condimenteaza dupa preferinta cu sare si amestec de piper alb, verde, negru. Se lasa compozitia pe foc (cum ar spune bunica mea: ”sa dea cateva clocote”). Se indeparteaza foaia de dafin.

- Noi am servit lintea cu friptura de curcan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa