Legume la Cuptor

Postat pe: 28-03-2012
(3)

Ingrediente

1 vinata
2 dovlecei
1 ceapa rosie
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
3 catei usturoi
ulei de masline
sare, piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se spala legumele (fara ceapa) si se sterg bine de apa dupa care se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata de coaja si se taie bucati potrivite. Usturoiul se curata de coaja, se zdrobeste putin si se pune intreg in castronul cu legume.

In castronul in care sint toate legumele taiate, se presara sare, piper si citeva linguri de ulei de masline (3-4). Se amesteca usor cu mainile, rasucind legumele intre ele ca sa se acopere bine de ulei, sare si piper. Se pune cuptorul la incalzit la 425*f (218*c).

Se ia o tava si se tapeteaza cu foaie alimentara de aluminiu si se unge bine cu ulei de masline. Se toarna legumele in tava in asa fel incit sa nu fie suprapuse. Se baga tava in cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute se intorc usor legumele cu o paleta de bucatarie, sau o lingura.

Daca va plac mai rumenite, in ultimele 5 minute ridicati temperatura la 450*f (232*c).
Sint foarte bune ca garnitura linga carne la gratar!
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Legume la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ludmila
•  17.06.2015 00:47:07

se pot face si fara ulei?

Danieluta
•  02.04.2012 19:47:15

Multumesc,draga mea :) Si tu gatesti f. bine si faci niste poze exceptionale!Te pup.

antoniah
•  01.04.2012 23:13:19

Aromate, delicioase si frumoase legumele pregatite de tine. Imi place tot ceea ce pregatesti! Te pup Danieluta.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Legume la Cuptor