Legume la Cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Legume la Cuptor

Ingrediente

  • - 1 vinata
  • - 2 dovlecei
  • - 1 ceapa rosie
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ardei gras galben
  • - 3 catei usturoi
  • - ulei de masline
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se spala legumele (fara ceapa) si se sterg bine de apa dupa care se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata de coaja si se taie bucati potrivite. Usturoiul se curata de coaja, se zdrobeste putin si se pune intreg in castronul cu legume.

In castronul in care sint toate legumele taiate, se presara sare, piper si citeva linguri de ulei de masline (3-4). Se amesteca usor cu mainile, rasucind legumele intre ele ca sa se acopere bine de ulei, sare si piper. Se pune cuptorul la incalzit la 425*f (218*c).

Se ia o tava si se tapeteaza cu foaie alimentara de aluminiu si se unge bine cu ulei de masline. Se toarna legumele in tava in asa fel incit sa nu fie suprapuse. Se baga tava in cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute se intorc usor legumele cu o paleta de bucatarie, sau o lingura.

Daca va plac mai rumenite, in ultimele 5 minute ridicati temperatura la 450*f (232*c).
Sint foarte bune ca garnitura linga carne la gratar!
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata
Bucataras.RO

Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata

Super usoara si racoroasa, o reteta de prajitura de vara care e gata in 20 de minute. 

Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel