Se spala legumele (fara ceapa) si se sterg bine de apa dupa care se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata de coaja si se taie bucati potrivite. Usturoiul se curata de coaja, se zdrobeste putin si se pune intreg in castronul cu legume.
In castronul in care sint toate legumele taiate, se presara sare, piper si citeva linguri de ulei de masline (3-4). Se amesteca usor cu mainile, rasucind legumele intre ele ca sa se acopere bine de ulei, sare si piper. Se pune cuptorul la incalzit la 425*f (218*c).
Se ia o tava si se tapeteaza cu foaie alimentara de aluminiu si se unge bine cu ulei de masline. Se toarna legumele in tava in asa fel incit sa nu fie suprapuse. Se baga tava in cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute se intorc usor legumele cu o paleta de bucatarie, sau o lingura.
Daca va plac mai rumenite, in ultimele 5 minute ridicati temperatura la 450*f (232*c).
Sint foarte bune ca garnitura linga carne la gratar!
Pofta Buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii