Gogosi din cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1/2 kg cartofi curatati, spalati si taiati cubulete
  • 1 cana de faina de sorg
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe verzi tocate fin
  • 1 lingura de rozmarin proaspat
  • ulei vegetal pentru prajit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper

Mod de preparare

Fierbeti cartofii. Pasati-i si adaugati faina, praful de copt, uleiul de masline, ceapa, rozmarinul, sarea si piperul. Amestecati bine.

Intindeti aluatul intr-o foaie de cam 1 cm grosime.

Decupati cercuri. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie. Prajiti pe ambele parti cate 3 minute, sau pana cand capata o culoare usor maronie.

Intoarceti gogosile doar o singura data. Mai adaugati ulei cand este necesar.

Tineti-le in cuptor la caldura pana cand toate au fost prajite.

Pot fi folosite ca garnitura la orice tip de carne. Deasupra gogosilor se poate pune sos de capere. Mai pot fi mancate impreuna cu oua.


Valori nutritionale pentru o portie:
~204 calorii
~14 g grasimi
~2g proteine
~18 g carbohidrati
~0 mg colesterol
~200 mg sodium

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc