Gogosari Copti cu Usturoi

Complexitate
redusa
Gogosari Copti cu Usturoi

Ingrediente

  • Pentru 2 borcane de 400 ml :
  • -1 kg gogosari rosii, curatati
  • -6 catei de usturoi
  • -150 ml otet alimentar de 9 grade
  • -2 linguri zahar
  • -10-15 boabe piper negru
  • -2 lingurite boabe de mustar
  • -cateva frunze de telina
  • -sare grunjoasa

Mod de preparare

Spalati si puneti la uscat borcanele, incalziti cuptorul. Spalati gogosarii, stergeti-i de apa, taiati-i in doua si curatati-i de seminte si cotor. Bucatile obtinute, taiati-le din nou in jumatati.

Puneti sferturile de gogosari intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 5-10 min, sau pana ce se coc. Scoateti-i, presarati-i cu putina sare si lasati-i intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie umed, pana se racesc.

Intre timp, curatati si taiati feliute, usturoiul. Curatati de coaja gogosarii si puneti-i in borcane cu feliute de usturoi printre ei.

Separat, intr-un vas, dati in clocot, otetul, zaharul, frunzele de telina, boabele de piper si de mustar. Scoateti frunzele de telina si turnati fierbinte peste gogosari. Apasati-i usor cu o lingura de lemn, pana iese lichidul la suprafata si acopera in intregime sferturile de gogosari.

Inchideti imediat borcanele, ermetic si dati la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc complet, apoi depozitati la camara.


O garnitura perfecta pentru fripturi sau mancaruri cu carne.
O pregatim vara-toamna si o conservam pana la iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Stifado de pui
Bucataras.RO

Stifado de pui

Stifado este o reteta din Grecia si se pregateste cu ceapa arpagic. In lipsa acesteia se poate pregati si cu ceapa normala,...

Stifado de pui
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj