Garnitura de Arpagic

Complexitate
redusa
Garnitura de Arpagic

Ingrediente

  • -arpagic
  • -ulei de masline
  • -1 praf de sare
  • -50 ml vin de porto / vin licoros dulce (Lacrima lui Ovidiu sau Puterea ursului) ori alt vin rosu, dulce, tare si parfumat

Mod de preparare

Curatati, spalati si scurgeti arpagicul.

Adaugati-l impreuna cu sarea in foarte putin ulei de masline incins si brezati cateva minute (sotare rapida in putina grasime), amestecand mereu, apoi inabusiti pana se fragezeste (acoperiti vasul cu un capac si lasati la foc mic pana ce arpagicul se inmoaie).

Descoperiti vasul, mariti flacara la mediu si caliti in continuare, amestecand des dar delicat, pana ce bulbii de arpagic se rumenesc frumos pe toate partile.

Adaugati vinul, faceti focul foarte mare si lasati pana ce lichidul se reduce mai mult de jumatate si zaharul din vin caramelizeaza frumos arpagicul.

Folositi cald ca garnitura pentru orice tip de carne.
Se potriveste perfect langa carnea de vanat, in special cea de iepure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici