Garnitura cu Cartofi

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

800 g cartofi
400 g ceapa
400 g morcovi
ulei
200- 250 g sunca afumata sau bacon
lapte
unt
sare

Mod de preparare

Radeti pe razatoarea mare morcovul si tocati marunt ceapa. Puneti-le la prajit in putina grasime, amestecand mereu, circa 5 min, pana se inmoaie usor. Adaugati 1 pahar cu apa si lasati sa fiarba, aproximativ 20 min sau pana ce legumele sunt moi si apa evaporata, amestecand ocazional.

Adaugati cate putina apa, daca mai este nevoie. Dati deoparte si pastrati la cald.

Cartofii curatati si taiati cubulete puneti-i la fiert in apa sarata. Scurgeti-i si pregatiti din ei un piure cu unt si lapte cald.

Prajiti sunca (baconul ), intr-o tigaie, fara sa puneti grasime si adaugati la piureul pegatit. Inglobati amestecul cu morcovi si ceapa si omogenizati.

Potriviti de sare.

Serviti garnitura calda langa snitele sau carnati prajiti si o salata de sezon.

Cantitatile de ingrediente pot varia, dar pastrati urmatoarea proportie: cantitatea de cartofi trebuie sa fie de doua ori mai mare decat cea de morcovi si ceapa, care sunt egale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Garnitura cu Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  14.07.2010 14:51:11

Multumesc, Lidi !
Si noua ne-a placut aceasta garnitura. Este putin mai altfel decat obisnuitii cartofi piure. Si intradevar este gustoasa.
Buna ideea ta de ai lasa cartofii cubulete. Data viitoare asa am sa-i fac si eu.
Multumesc !

lidi
•  14.07.2010 13:42:15

Felicitari pt. reteta.
E foarte gustoasa.
Eu in loc sa mai fac cartofii piure, i-am lasat asa cubulete.

lidi
•  07.07.2010 12:58:41

Pare gustos, am sa fac si eu.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Garnitura cu Cartofi