Taiati in felii rotunde sau pai / bastonase morcovii curatati. Daca morcovii sunt mici, curatati-i si lasati-i intregi.
Puneti-i cca 15 min la fiert in supa de legume / pui (ori in apa clocotita, impreuna cu cubul de supa concentrata de legume) la care adaugati si ceapa intreaga. Lasati pana ce morcovii sunt facuti.
Scurgeti. Lasati morcovii in asteptare, iar supa folositi-o la un alt preparat.
Curatati arpagicul conform acestor instructiuni.
Separat, inabusiti putin ciupercile in uleiul incins, apoi adaugati arpagicul curatat.
Lasati cca 15 min, la foc mic sau pana ce apa din ciuperci s-a evaporat, iar acestea si arpagicul sunt facute, amestecand ocazional.
La final, adaugati morcovii fierti, lasati pe foc inca 2- 3 min, condimentati cu sare, piper dupa gust si aromati cu ½ din patrunjelul verde.
Serviti cat este calda, simplu- ca o mancare in sine- presarata cu patrunjel verde, tocat marunt.
Puteti, la fel de bine, sa-i alaturati un orez natur si un sos de hrean sau poate constitui garnitura perfecta la o friptura ori un rasol.
Colorata, usor dulceaga si aromata…a fost garnitura perfecta pentru o friptura la cuptor.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii