Taiati in felii rotunde sau pai / bastonase morcovii curatati. Daca morcovii sunt mici, curatati-i si lasati-i intregi.
Puneti-i cca 15 min la fiert in supa de legume / pui (ori in apa clocotita, impreuna cu cubul de supa concentrata de legume) la care adaugati si ceapa intreaga. Lasati pana ce morcovii sunt facuti.
Scurgeti. Lasati morcovii in asteptare, iar supa folositi-o la un alt preparat.
Curatati arpagicul conform acestor instructiuni.
Separat, inabusiti putin ciupercile in uleiul incins, apoi adaugati arpagicul curatat.
Lasati cca 15 min, la foc mic sau pana ce apa din ciuperci s-a evaporat, iar acestea si arpagicul sunt facute, amestecand ocazional.
La final, adaugati morcovii fierti, lasati pe foc inca 2- 3 min, condimentati cu sare, piper dupa gust si aromati cu ½ din patrunjelul verde.
Serviti cat este calda, simplu- ca o mancare in sine- presarata cu patrunjel verde, tocat marunt.
Puteti, la fel de bine, sa-i alaturati un orez natur si un sos de hrean sau poate constitui garnitura perfecta la o friptura ori un rasol.
Colorata, usor dulceaga si aromata…a fost garnitura perfecta pentru o friptura la cuptor.
O mancare gustoasa, de vara.
Musaca de dovlecei cu carne de puiDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii