Galuste Tiroleze

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galuste Tiroleze

Ingrediente

  • -375 g faina de buna calitate;
  • -1 lingurita bicarbonat;
  • -1/2 lingurita zahar;
  • -3 oua batute ca pentru omleta;
  • -200-250 ml lapte;
  • -150 g cuburi neprajite de paine;
  • -sare

Mod de preparare

Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul. Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte. Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare. Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici. Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati.

Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata.

Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca (isi va dubla volumul)

Introduceti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min, intorcand "painea" sa se "coaca" uniform. Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca. Veti fi surprinse de ce ati obtinut.

Le-am servit cu o tocanita, cu carne de porc, tot elvetiana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

Minunatie delicioasa!

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola