Frigarui din Sparanghel

Complexitate
redusa
Frigarui din Sparanghel

Ingrediente

  • 2 manunchiuri de sparanghel (cca 28 de bucati)
  • 5 linguri ulei vegetal (de susan /de nuca/de masline-de care aveti prin bucatarie -ideal ar fi cel de susan)
  • 2 linguri de sos de soia (bio)
  • 1 fir de usturoi verde
  • 4 linguri seminte de susan
  • 12 betiosoare pentru frigarui din lemn

Mod de preparare

Desi a inceput sezonul sparanghelului si la noi, dupa indelungi cautari prin piete fara vreun rezultat am cumparat sparanghel din supermarket (avand provenienta Peru) . Daca ati gasit sparanghel autohton in vreo piata din Bucuresti va rog sa-mi spuneti si mie.

In afara de aroma lui minunata, sparanghelul are si nenumarate proprietati curative: scade nivelul colesterolului, este bogat in antioxidanti, revigoreaza ficatul, are proprietati diuretice, are un continut ridicat de acid folic iar unele legende il prezinta ca un afrodisiac.

Fie ca il servim ca si garnitura la o friptura pentru a usura asimilarea proteinelor, sau ca o supa crema, gatit pe gratar, in abur sau la cuptor, sparanghelul este delicios.

In continuare va prezint o reteta de sparanghel copt pe gratar (eu l-am facut pe un gratar electric pentru ca mi-a fost lene sa aprind gratarul cu lemne pentru citeva frigarui de sparanghel, si cu toate acestea rezultataul a iesit minunat)

Ingrediente: 2 manunchiuri de sparanghel (cca 28 de bucati) , 5 linguri ulei vegetal (de susan /de nuca/de masline-de care aveti prin bucatarie -ideal ar fi cel de susan) , 2 linguri de sos de soia (bio) , 1 fir de usturoi verde, 4 linguri seminte de susan, 12 betiosoare pentru frigarui din lemn.

Taiem partea lemnoasa din fiecare bucata de sparanghel si o pastram pentru a o folosi la o supa crema de sparanghel.

Asezam partea frageda de la cite 4-5 bucati de sparanghel pe cite 2 betisoare de frigarui, infingand frigaruile la cite 4 centimetrii distanta de varf si la cite 3 centimetrii distanta fata de baza:

Intr-un mojar macinam usturoiul verde pina devine ca o pasta, adaugam uleiul, sosul de soia si semintele de susan. Ungem cu acest amestec frigaruile si le punem la copt la gratar, lasindu-le cite 5 minute pe fiecare parte.

Sosul este atat de delicios incat va recomand sa faceti o cantitate mai mare si sa ungeti frigaruile si dupa ce le luati de pe gratar.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cartofi noi la tigaie cu mazare, sparanghel si marar
4
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
Parteneri
Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut
Bucataras.RO

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

O idee super rapidă și delicioasă pentru o gustare pe placul întregii familii. Pentru a pregăti aceste Sendvișuri...

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri