Frigarui din Sparanghel

Complexitate
redusa
Frigarui din Sparanghel

Ingrediente

  • 2 manunchiuri de sparanghel (cca 28 de bucati)
  • 5 linguri ulei vegetal (de susan /de nuca/de masline-de care aveti prin bucatarie -ideal ar fi cel de susan)
  • 2 linguri de sos de soia (bio)
  • 1 fir de usturoi verde
  • 4 linguri seminte de susan
  • 12 betiosoare pentru frigarui din lemn

Mod de preparare

Desi a inceput sezonul sparanghelului si la noi, dupa indelungi cautari prin piete fara vreun rezultat am cumparat sparanghel din supermarket (avand provenienta Peru) . Daca ati gasit sparanghel autohton in vreo piata din Bucuresti va rog sa-mi spuneti si mie.

In afara de aroma lui minunata, sparanghelul are si nenumarate proprietati curative: scade nivelul colesterolului, este bogat in antioxidanti, revigoreaza ficatul, are proprietati diuretice, are un continut ridicat de acid folic iar unele legende il prezinta ca un afrodisiac.

Fie ca il servim ca si garnitura la o friptura pentru a usura asimilarea proteinelor, sau ca o supa crema, gatit pe gratar, in abur sau la cuptor, sparanghelul este delicios.

In continuare va prezint o reteta de sparanghel copt pe gratar (eu l-am facut pe un gratar electric pentru ca mi-a fost lene sa aprind gratarul cu lemne pentru citeva frigarui de sparanghel, si cu toate acestea rezultataul a iesit minunat)

Ingrediente: 2 manunchiuri de sparanghel (cca 28 de bucati) , 5 linguri ulei vegetal (de susan /de nuca/de masline-de care aveti prin bucatarie -ideal ar fi cel de susan) , 2 linguri de sos de soia (bio) , 1 fir de usturoi verde, 4 linguri seminte de susan, 12 betiosoare pentru frigarui din lemn.

Taiem partea lemnoasa din fiecare bucata de sparanghel si o pastram pentru a o folosi la o supa crema de sparanghel.

Asezam partea frageda de la cite 4-5 bucati de sparanghel pe cite 2 betisoare de frigarui, infingand frigaruile la cite 4 centimetrii distanta de varf si la cite 3 centimetrii distanta fata de baza:

Intr-un mojar macinam usturoiul verde pina devine ca o pasta, adaugam uleiul, sosul de soia si semintele de susan. Ungem cu acest amestec frigaruile si le punem la copt la gratar, lasindu-le cite 5 minute pe fiecare parte.

Sosul este atat de delicios incat va recomand sa faceti o cantitate mai mare si sa ungeti frigaruile si dupa ce le luati de pe gratar.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura