Farfurie Din Alpi (rosti & Praz)

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Cantitatile sunt in functie de numarul de persoane Eu calculez cam 1 cartof mare pe persoana
4 cartofi
150-200g de gruyere ras (cascaval)
1 nuca de unt
2-3 linguri de ulei
sare
piper
nucusoara (facultativ)
Praz
3 bucati de praz
1 lingura de condiment de legume sau pui (facultativ)
1 lingurita de delikat sau vegeta
sare
piper
1 lingura de ulei
1 lingura de otet
1 pahar de apa

Mod de preparare

Cartofii curatati se rad pe razatoarea mare. Intr-o tigaie se pune untul si uleiul, cand este incins se pune un strat de cartofi, sare, piper, nucusoara. Adaugam stratul de cascaval si inca un strat de cartofi, sare, piper, nucusoara. Se apasa usor cu o spatula fara sa se amestece( ca si la rosti cu cartofi fierti). Se intoarce apasand iar cu spatula.
Rosti trebuie sa fie aurii.
Se taie felii, se serveste cald natur cu o salata verde, sau ca acompaniament.

Praz

Se curata prazul, se taie partea alba si interiorul cozii verzi in bucati nu foarte mici. Se aseaza intr-o tigaita, se pun condimentele si apa. Se pune la fiert acoperit. Cand apa este la jumatate prazul este fiert (incercati cu o furculita). Dati de pe foc puneti imediat uleiul si otetul, acoperiti din nou 5 minute.

Pofta buna!
Serviti alaturi de carnat afumat, fripturica la tigaie, rosti.
Se mai poate acompania de cartofi puree cu ceapa prajita si de salata de sfecla rosie cu hrean (in caz de post).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Farfurie Din Alpi (rosti & Praz)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  23.02.2009 18:38:39

multumesc mult, adi ;)

adi
•  23.02.2009 17:54:22

arata super ;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Farfurie Din Alpi (rosti & Praz)