Cuscus cu Feta, Legume si Vinegreta cu Sirop de Artar

Complexitate
redusa
Cuscus cu Feta, Legume si Vinegreta cu Sirop de Artar

Ingrediente

  • Pentru cuscus:
  • 40 g unt
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2-3 stropi sos Worcestershire
  • 400 g cuscus
  • sare si piper
  • 1 feta de oaie si capra
  • Pentru vinegreta:
  • 3 linguri de sirop de artar (preferabil grad a)
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • sare de mare sau roz fina
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita menta
  • 1 lingura otet balsamic alb
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • sucul de la 1/2 de lamaie proaspat stors

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt si morcovul in bucati mici fin. Caliti acestea in unt la foc mic cu putina sare pana cand sunt moi si dulci. Taiati dovlecelul in 4 apoi felii subtiri si ardeii in bucati mici. Adaugati acestea peste ceapa si morcov si continuati sa caliti pana cand si acestea sunt moi si dulcii. Intr-un bol cu telul amestecati ingredientele pentru vinegreta.

Cand legumele sunt calite puneti sosul Worcestershire, asezonati apoi gatiti cușcușul conform instructiunilor de pe pachet. Taiati feta in bucati mici. Amestecati cușcușul cu legumele si vinegreta, turnati sucul de lamaie si asezonati daca mai este nevoie. Portionati si aranjati bucati de feta deasupra. Serviti imediat.


* Daca aveti cuscus cu gatire prin adaugare de apa fierbinte peste atunci puneti o lingura de ulei de masline extra virgin si incorporati bine pastele inainte sa puneti apa. In vinegreta adaugati cu o lingura de ulei mai putin.
Aceasta reteta de cuscus poate fi servita ca meniul principal sau garnitura. Pentru 4 portii ca meniu principal sau 8 portii de garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Urda si Bezea
2
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Ciorba de pui cu smantana
3
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Prajitura cu aluat sfaramicios
Bucataras.RO

Prajitura cu aluat sfaramicios

Prajitura cu aluat sfaramicios
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia