Cuscus cu Feta, Legume si Vinegreta cu Sirop de Artar

Complexitate
redusa
Cuscus cu Feta, Legume si Vinegreta cu Sirop de Artar

Ingrediente

  • Pentru cuscus:
  • 40 g unt
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2-3 stropi sos Worcestershire
  • 400 g cuscus
  • sare si piper
  • 1 feta de oaie si capra
  • Pentru vinegreta:
  • 3 linguri de sirop de artar (preferabil grad a)
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • sare de mare sau roz fina
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita menta
  • 1 lingura otet balsamic alb
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • sucul de la 1/2 de lamaie proaspat stors

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt si morcovul in bucati mici fin. Caliti acestea in unt la foc mic cu putina sare pana cand sunt moi si dulci. Taiati dovlecelul in 4 apoi felii subtiri si ardeii in bucati mici. Adaugati acestea peste ceapa si morcov si continuati sa caliti pana cand si acestea sunt moi si dulcii. Intr-un bol cu telul amestecati ingredientele pentru vinegreta.

Cand legumele sunt calite puneti sosul Worcestershire, asezonati apoi gatiti cușcușul conform instructiunilor de pe pachet. Taiati feta in bucati mici. Amestecati cușcușul cu legumele si vinegreta, turnati sucul de lamaie si asezonati daca mai este nevoie. Portionati si aranjati bucati de feta deasupra. Serviti imediat.


* Daca aveti cuscus cu gatire prin adaugare de apa fierbinte peste atunci puneti o lingura de ulei de masline extra virgin si incorporati bine pastele inainte sa puneti apa. In vinegreta adaugati cu o lingura de ulei mai putin.
Aceasta reteta de cuscus poate fi servita ca meniul principal sau garnitura. Pentru 4 portii ca meniu principal sau 8 portii de garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie