Cuscus cu Feta, Legume si Vinegreta cu Sirop de Artar

Complexitate
redusa
Cuscus cu Feta, Legume si Vinegreta cu Sirop de Artar

Ingrediente

  • Pentru cuscus:
  • 40 g unt
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2-3 stropi sos Worcestershire
  • 400 g cuscus
  • sare si piper
  • 1 feta de oaie si capra
  • Pentru vinegreta:
  • 3 linguri de sirop de artar (preferabil grad a)
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • sare de mare sau roz fina
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita menta
  • 1 lingura otet balsamic alb
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • sucul de la 1/2 de lamaie proaspat stors

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt si morcovul in bucati mici fin. Caliti acestea in unt la foc mic cu putina sare pana cand sunt moi si dulci. Taiati dovlecelul in 4 apoi felii subtiri si ardeii in bucati mici. Adaugati acestea peste ceapa si morcov si continuati sa caliti pana cand si acestea sunt moi si dulcii. Intr-un bol cu telul amestecati ingredientele pentru vinegreta.

Cand legumele sunt calite puneti sosul Worcestershire, asezonati apoi gatiti cușcușul conform instructiunilor de pe pachet. Taiati feta in bucati mici. Amestecati cușcușul cu legumele si vinegreta, turnati sucul de lamaie si asezonati daca mai este nevoie. Portionati si aranjati bucati de feta deasupra. Serviti imediat.


* Daca aveti cuscus cu gatire prin adaugare de apa fierbinte peste atunci puneti o lingura de ulei de masline extra virgin si incorporati bine pastele inainte sa puneti apa. In vinegreta adaugati cu o lingura de ulei mai putin.
Aceasta reteta de cuscus poate fi servita ca meniul principal sau garnitura. Pentru 4 portii ca meniu principal sau 8 portii de garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici