Crema de Naut

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Crema de Naut

Ingrediente

  • Avam nevoie de:
  • -500 g naut (poate fi si din conserva)
  • -rozmarin (eu am avut pudra)
  • -4-6 catei de usturoi
  • -ardei iute (cantitate dupa preferinta), curatat de vinisoare si seminte si tocat marunt
  • -sare

Mod de preparare

Se pune de cu seara, in apa rece, nautul ales.
A doua zi se spala din nou, se pune la fiert in apa usor sarata, pentru 30-45 min sau pana nautul este moale.
Se scurge si se lasa la racit.
Daca ati uitat sa-l puneti la inmuiat de cu seara, tineti-l 2-3 ore in apa calduta.
Pasati nautul fiert, folosind o sita deasa sau treceti-l de 2-3 ori prin masina de tocat.

Puneti-l intr-o oala, adaugati 300 ml apa calda cu sare, rozmarinul si usturoiul maruntit si lasati piureul la foc mediu 5-6 min, pana devine mai consistent, amestecand.

Serviti-o calda langa fripturi, chiftele, snitele, etc, fiind o garnitura gustoasa, hranitoare si sanatoasa.
Eu am servit-o cu costita crocanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute