Conopida Pane la Cuptor

Postat pe: 05-02-2012
(3)

Ingrediente

1 bucata conopida
1 ou
cateva linguri pesmet
sare si piper
smantana pentru servit (optional)
1 lingura ulei (sau spray)

Mod de preparare

Se curata conopida de frunze, se despica in buchetele si se spala bine. Se pun apoi intr-un vas cu apa sarata si se pun la foc. Se fierb pana intra furculita in ele. Se scot din apa, se scurg, se tavalesc prin oul batut si amestecat cu sare si putin piper.

Se tavalesc prin pesmet dupa aceia si se aseaza inr-o tava termorezistenta unsa cu piutin ulei, pe un singur strat. Se stropesc putin de tot cu cateva picaturi de ulei.

Se pun la cuptor la temperatura mare (400 f sau 200 c) si se coc pana prind o crusta aurie.
Se servesc de sine statatoare cu putina smantana deasupra sau se servesc ca si garnitura langa friptura
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Conopida Pane la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  16.02.2013 11:51:16

Roxana draga, am sa incerc si cu faina de malai. In general eu folosesc panko, pesmetul ala japonez si nici ala nu absoarbe ulei. ...mersi de tip, am sa il incerc sigur....pupici

xanora
•  16.02.2013 10:38:37

Pupi, se mai poate face si cu amidon alimentar - faina fina de porumb in loc de clasica faina. Iese mai crocanta crusta si nu absoarbe atar de mult ulei.

pupi
•  01.03.2012 23:06:30

Am revenit cu o alta varianta a conopidei...varianta de post, fara ou....

3-4 linguri de faina
1/2 lingurita sare
apa cat trebuie sa fie un aluat mai gros decat cel de clatite
conopida 1 bucata
pesmet
ulei( eu am pus de cocos)


procedura este la fel ca si mai sus cu deosebirea ca faina, apa si sarea se amesteca intre ele pana la obtinerea unui aluat mai grosut decat cel de clatite care se foloseste in locul oului iar smantana nu se foloseste.....cine doreste poate consuma cu zahar deasupra si muuuult pesmet

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Conopida Pane la Cuptor