Conopida se spala si se curata, dupa care se rupe buchetele potrivite si se pune la fiert. Tot acum se pune putina sare si putina vegeta.
Intr-un vas se pune faina, sarea si vegeta. Sarea si vegeta se pun dupa gust.
Peste se acestea se adauga treptat apa minerala, copozitia obtinuta se amesteca bine cu telul.
Aluatul trebuie sa devina mai gros ca si aluatul de clatite. Cand este gata se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute.
Dupa ce conopida a fiert, se pune intr-o sita dupa care se pune pe un prosop uscat. Se ia cate un buchetel de conopida, se trece prin aluat, dupa care se pune in uleiul incins. Se prajeste pe ambele parti fara a introduce furculita in ea. Cand devine aurie se scoate intr-un vas tapetat cu servetele.
Se serveste calda ca si garnitura. Eu am servit-o langa peste (a fost dezlegare la peste;)) cu mujdei.
Pofta buna!!!!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii