Conopida Pane de Post

Postat pe: 13-12-2013
(0)

Ingrediente

2 Kg conopida (o conopida potrivita)
2 cani faina (eu am folosit o cana de 300ml)
apa minerala, se pune in asa fel in cat aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite
sare si vegeta dupa gust
apa pentru fiert conopida (se pune in functie de vasul folosit)
300 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Conopida se spala si se curata, dupa care se rupe buchetele potrivite si se pune la fiert. Tot acum se pune putina sare si putina vegeta.

Intr-un vas se pune faina, sarea si vegeta. Sarea si vegeta se pun dupa gust.

Peste se acestea se adauga treptat apa minerala, copozitia obtinuta se amesteca bine cu telul.

Aluatul trebuie sa devina mai gros ca si aluatul de clatite. Cand este gata se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Dupa ce conopida a fiert, se pune intr-o sita dupa care se pune pe un prosop uscat. Se ia cate un buchetel de conopida, se trece prin aluat, dupa care se pune in uleiul incins. Se prajeste pe ambele parti fara a introduce furculita in ea. Cand devine aurie se scoate intr-un vas tapetat cu servetele.
Se serveste calda ca si garnitura. Eu am servit-o langa peste (a fost dezlegare la peste;)) cu mujdei.

Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Conopida Pane de Post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Conopida Pane de Post