Ciuperci cu Sos de Smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci cu Sos de Smantana

Ingrediente

  • 600 g ciuperci
  • 300 g smantana
  • 2 cepe potrivite
  • 5 catei de usturoi
  • 1-2 linguri faina in functie de grasimea smantanii (eu am pus 1 lingura pentru ca smantana era de 20 la suta grasime)
  • 50 g ulei
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Uleiul se incalzeste si se pune ceapa taiata julien, se lasa pana aceasta incepe sa prajeasca putin si se pune cimbrul. Se mai lasa aproximativ 5 minute si se adauga ciupercile taiate feliute subtiri, peste ele adaugandu-se un pahar de apa.

Intre timp intr-un castron amestecam smantana cu faina bine fara sa fie cocoloase. Spre final cand ciupercile sunt aproape gata, se ia putina cate putina zeama de la acestea si se toarna peste smantana si faina (facem aceasta etapa pentru ca smantana sa nu se taie in momentul in care o punem) si se amesteca bine. Dupa aceea tornam compozitia cu smantana peste ciuperci amestecand continuu.

La final adaugam usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt. Mai lasam aproximativ 1 minut si oprim aragazul.

Se servesc calde ca garnitura la carne, peste sau la ce doriti.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)