Ciuperci cu Sos de Smantana

Postat pe: 15-02-2010
(5)

Ingrediente

600 g ciuperci
300 g smantana
2 cepe potrivite
5 catei de usturoi
1-2 linguri faina in functie de grasimea smantanii (eu am pus 1 lingura pentru ca smantana era de 20 la suta grasime)
50 g ulei
cimbru
patrunjel
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Uleiul se incalzeste si se pune ceapa taiata julien, se lasa pana aceasta incepe sa prajeasca putin si se pune cimbrul. Se mai lasa aproximativ 5 minute si se adauga ciupercile taiate feliute subtiri, peste ele adaugandu-se un pahar de apa.

Intre timp intr-un castron amestecam smantana cu faina bine fara sa fie cocoloase. Spre final cand ciupercile sunt aproape gata, se ia putina cate putina zeama de la acestea si se toarna peste smantana si faina (facem aceasta etapa pentru ca smantana sa nu se taie in momentul in care o punem) si se amesteca bine. Dupa aceea tornam compozitia cu smantana peste ciuperci amestecand continuu.

La final adaugam usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt. Mai lasam aproximativ 1 minut si oprim aragazul.

Se servesc calde ca garnitura la carne, peste sau la ce doriti.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciuperci cu Sos de Smantana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ana91
•  24.08.2013 17:05:52

si eu acum merg sa pregatesc

d_dana_a
•  08.02.2013 18:07:51

Multumesc...
Ma bucur mult ca ti-a placut ;)

alin18
•  08.02.2013 17:51:00

Am facut reteta si a esit super gustoasa :) bravo

d_dana_a
•  02.08.2012 15:47:01

Ma bucur foarte mult ca ti-a placut ...

nicoleta84
•  30.07.2012 11:10:59

ffffoarte bun am incercat reteta cu strictete si a iesit delicioss mersi mult dana

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperci cu Sos de Smantana