Ciuperci Brune si Couscous, la Cuptor

Postat pe: 07-04-2015
(0)

Ingrediente

500 g ciuperci brune medii taiate felii / cuburi
1 ceapa tocata marunt
1 legatura de usturoi verde, taiat rondele / 2-4 catei de usturoi zdrobiti
1 ardei rosu
taiat cubulete
1 ardei galben,taiat cubulete, (optional)
sare
piper proaspat macinat
boia dulce
ulei de masline
1 ceasca de vin alb
4 cani supa de legume sau apa
500 g de couscous
1 legatura de patrunjel verde / marar, tocata marunt
1 lingura unt, taiat cubulete

Mod de preparare

Puneti intr-un vas termorezistent ciupercile, ceapa, usturoiul si ardeiul.
Condimentati cu sare, piper si boia, dupa gust. Amestecati.
Stropiti cu ulei, adaugati vinul si 1 cana supa de legume / apa.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 45 minute, la 190 grade sau pana ce legumele sunt facute.
Puneti si restul de supa / apa fierbinte, dati din nou la cuptor si lasati pana ce incepe sa fiarba.
Stingeti flacara, adaugati couscous-ul, amestecati si dati din nou la cuptor pana ce couscous-ul este facut si a absorbit aproape toata supa.
Potriviti gustul de sare si piper, aromati cu patrunjel / marar tocat, presarati cu untul taiat cubulete si omogenizati.
Lasati in cuptor pana ce este absorbit tot lichidul.

Serviti cald, simplu sau alaturand o salata de cruditati.
Couscous-ul este o alternativa geniala la orez, spaghete sau cartofi si este alegerea potrivita pentru un pranz usor, rapid sau o cina. Este usor de preparat si satios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciuperci Brune si Couscous, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperci Brune si Couscous, la Cuptor