Ciuperci Brune si Couscous, la Cuptor

Postat pe: 07-04-2015
(0)

Ingrediente

500 g ciuperci brune medii taiate felii / cuburi
1 ceapa tocata marunt
1 legatura de usturoi verde, taiat rondele / 2-4 catei de usturoi zdrobiti
1 ardei rosu
taiat cubulete
1 ardei galben,taiat cubulete, (optional)
sare
piper proaspat macinat
boia dulce
ulei de masline
1 ceasca de vin alb
4 cani supa de legume sau apa
500 g de couscous
1 legatura de patrunjel verde / marar, tocata marunt
1 lingura unt, taiat cubulete

Mod de preparare

Puneti intr-un vas termorezistent ciupercile, ceapa, usturoiul si ardeiul.
Condimentati cu sare, piper si boia, dupa gust. Amestecati.
Stropiti cu ulei, adaugati vinul si 1 cana supa de legume / apa.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 45 minute, la 190 grade sau pana ce legumele sunt facute.
Puneti si restul de supa / apa fierbinte, dati din nou la cuptor si lasati pana ce incepe sa fiarba.
Stingeti flacara, adaugati couscous-ul, amestecati si dati din nou la cuptor pana ce couscous-ul este facut si a absorbit aproape toata supa.
Potriviti gustul de sare si piper, aromati cu patrunjel / marar tocat, presarati cu untul taiat cubulete si omogenizati.
Lasati in cuptor pana ce este absorbit tot lichidul.

Serviti cald, simplu sau alaturand o salata de cruditati.
Couscous-ul este o alternativa geniala la orez, spaghete sau cartofi si este alegerea potrivita pentru un pranz usor, rapid sau o cina. Este usor de preparat si satios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciuperci Brune si Couscous, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperci Brune si Couscous, la Cuptor