Chipsuri din Legume

Complexitate
redusa
Chipsuri din Legume

Ingrediente

  • 2 bucati de sfecla
  • ulei de masline
  • condimente (oregano, cimbru, busuioc)
  • 1 kg cartofi
  • ulei de masline si condimente (dupa gustul fiecaruia)

Mod de preparare

Pentru ca in timpul vacantei de vara am fost in vizita la nasa mea am pregatit niste chipusuri deliciosi am vrut sa va arat si voua reteta mea. Cui nu-i plac chipsurile de la magazin. Eu am decis sa va arat o reteta si mai sanatoasa.

La acest preparat poate sa va ajute copiii. Va zic eu copiii o sa se distreze de minune. Puteti folosi ce legume va plac mai mult: cartofi, sfecla, morcov, dovlecel iar prepararea chipsurilor este mai usoara decat crezi.

Eu am gatit alaturi de o prietena de a mea care se spune ca e verisoara mea si nasa mea care e un bucatar specialist. Pentru chipsurile din sfecla aveti nevoie de 2 bucati de sfecla, ulei de masline, condimente (oregano, cimbru, busuioc). Puteti sa mai adugati sare, piper si parmezan.

Curatati sfecla de coaja si apoi taiati-o felii cat mai subtiri.

Ungeti o tava de copt cu ulei si asezati feliile de sfecla in tava.
Stropiti feliile de sfecla cu ulei de masline

Presarati condimentele
Amestecati bine astfel incat condimentele sa fie distribuite pe toate feliile de sfecla.
Voi stiti ce gust are sfecla cruda?
Puneti tava la copt 30-35 minute la 180 grade.

Acuma avem o alta leguma. Ce leguma e? Da o sa facem chipsurile din cartofi. Avem nevoie de 1 kg cartofi (organici daca aveti de unde sa gasiti -eu i-am cules din gradina) , ulei de masline si condimente (dupa gustul fiecaruia)

Curatam carfotii de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri.
Acuma trebuie sa ungem o tava de copt cu ulei si punem in ea feliile de cartofi. Stropim cu ulei, presaram condimente, amestecam bine si punem tava la copt 30-35 minute la 180 grade.

Daca doriti chipsuri dulci atunci folositi cartofi dulci pe care ii condimentati cu scortisoara.
Nu conteaza ce legume folositi, metoda de preparare este aceeasi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie