Intr-un bol se pune painea taiata felii si lapte cat sa o acopere, iar dupa cateva minute, cand painea deja s-a inmuiat, se scoate din lapte, se strange bine in maine ca sa elimine laptele ramas si se sfaramiteaza.
Apoi, se pune painea sfaramitata in alt bol, iar peste ea se pun oul, lingura de faina, lingurile de parmezan, sare, piper, boia, cateii de usturoi, morcovii si jumatatea de ardei rasi, frunzele de patrunjel tocate si se amesteca toate ingredientele foarte bine.
Apoi se formeaza chiftele din compozitie, iar in mijlocul fiecarei chiftele se pun bucatele de cascaval si sunca.
Chiftelele formate se pun intr-o tava in care inainte s-a pun hartie de copt si putin ulei de masline, iar tava se da la cuptor, pana cand acestea s-au prajit (dureaza cca 25 minute la 180grade).
Prajite se scot pe un servet de bucatarie si se lasa la racit. Se servesc reci!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii