Cartofi Wedges

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Wedges

Ingrediente

  • - 5 cartofi de marime medie
  • - ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin (uleiul pe care l-am folosit contine 2% piper roz)
  • - ulei de floarea soarelui cu aroma de ardei Chipotle
  • - 1/4 lingurita cu seminte de chimen maruntite
  • - 3/4 lingurita cu rozmarin maruntit
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru (optional)

Mod de preparare

- Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa cu un burete (cu suprafata usor abraziva) sau se curata de coaja si se spala (eu am ales varianta cartofilor curatati de coaja desi prima este ”mai aproape de realitatea acestor cartofi”). Se taie cartofii in doua jumatati si apoi fiecare dintre acestea la randul lor in alte doua jumatati.

- Se pregateste intr-un vas mic un amestec realizat din ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin si ulei cu aroma de chilli, dupa preferinte (noi evitam in general ceea ce este foarte iute, de aceea am pregatit amestecul astfel: 4 linguri ulei de masline cu rozmarin si 1 lingura ulei de floarea soarelui cu aroma de chilli).

Daca nu va place gustul uleiului cu aroma de chilli, folositi doar ulei cu rozmarin sau din contra, daca va place gustul uleiului cu aroma de chilli il puteti folosi doar pe acesta.

- Cartofii pregatiti se pensuleaza cu amestecul de ulei pregatit apoi se aseaza pe tava (ideala este tava speciala pentru prepararea cartofilor la cuptor - tava antiaderenta cu baza in zig - zag, perforata care permite pregatirea termica optima a cartofilor).

- Se realizeaza (dupa preferinte) un amestec realizat din seminte de chimen macinate, rozmarin maruntit, sare fin macinata, amestec de piper alb, verde si negru (avand in vedere ca folositi pentru amestecul de ulei si ulei cu aroma de chilli, puteti renunta la piper). Se presara la suprafata cartofilor acest amestec de ingrediente.

- Cartofii se pun la cuptor la 180 grade c pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
Ingredientele mentionate sunt pentru doua portii de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos