Cartofi Trandafiri (Duchesse)

Complexitate
redusa
Cartofi Trandafiri (Duchesse)

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 50-60 gr unt
  • sare
  • piper si nucsoara dupa gust
  • 1 -2 oua

Mod de preparare

Se curata si se spala cartofi (aveti grija sa nu fie din cei aposi), se taie in cuburi ca pentru pireu (se pot fierbe si in coaja si apoi raciti si dat pe razatoare dar mie mi se pare procesul mai indelungat, de aia am luat-o pe scurtatura) se pun in apa cu sare si se fierb. Se strecoara bine de tot, apoi se zdrobesc.

Se taie untul felii si, cu ajutorul mixerului se incorporeaza in cartofi. Se drege de sare (daca mai e cazul) si de piper plus nucsoara, dupa care se pune oul/ouale si se bate din nou cu mixerul. Vom obtine o pasta destul de moale. Lasam putin la racit dupa care punem intr-o tigaie si reancalzim pe foc, pret de 2-4 minute amestecand permanent ca se prinde de fundul tigaii.

Vom obtine o pasta mai groasa si mai tare ca si consistenta, va avea aspectul unui pireu fara lapte in el. Se lasa din nou la racit putin, dupa care se pune in punga de decorat care are la capat un dui cu dinti mari.

Pe o foaie de copt asezata pe o tava de la aragaz, se formeaza trandafiri. Se coc in cuptorul preancalzit la 180 c cam 15 minute sau pana prind o crusta usor aurie. Se servesc langa friptura, tochitura, sau la orice va place sa folositi cartofi

Eu am mancat azi cu tochitura si cu struguri murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.