Cartofi Taranesti cu Cimbru

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Taranesti cu Cimbru

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 1 ceapa (rosie)
  • 100 gr bacon
  • ulei
  • sare
  • piper si cimbru

Mod de preparare

Spalam coaja cartofilor si ii punem la fiert pina cind intra fulculita in ei, cu atentie sa nu ii fierbem maim mult decit trebuie. Sau ii fierbem gata curatati in apa sau la aburi.

In timp ce cartofii fierb taiem ceapa, Punem intr-o tigaie baconul (kaizer, piept ardelenesc, pancetta affumicata) taiat bucati dupa gust si il lasam pina devine usor crocant, daca e nevoie mai adaugam putin ulei.

Cind sunculita e prajita o luam din tigaie si in grasimea pe care a lasat-o punem ceapa, adaugam sare si lasam sa se inmoaie la foc foarte mic, trebuie sa devina transparenta si moale. Adaugati si 1-2 linguri de apa daca este nevoie, [u: f8bbf2119a]ceapa nu trebuie sa se arda[/u: f8bbf2119a].

Cind ceapa este gata adaugati in tigaie sunca deja prajita si cartofii curatati de coaja si taiati in bucati, Amestecati cu grija fara sa striviti cartofii si varsati totul intr-o tava. Puneti tava sub gratarul (grill) de la cuptor sau daca nu aveti gratar puneti in cuptorul incins la maxim pina cind se formeaza o crusta pe cartofi.

Puteti insa sa lasati totul in tigaie si sa puneti tigaia pe flacara cea amare a aragazului la puterea maxima fara sa amestecati daca se poate, pina cind cartofii prind crusta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa