Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert, de preferat la abur dar merg foarte bine si fierti la foc mediu. Cand cartofii sunt fierti, scurgeti apa si lasati deoparte sa se racoreasca. Intre timp taiati ceapa solzisori si jambonul julien. Puneti pe aragaz o tigaie (tefal de preferat, dar merge si un "tuci" sau ce ai la indemana), in care puneti 2 linguri de ulei.
Cand uleiul s-a incins puneti ceapa taiata solzisori si lasati sa se prajeasca la foc mic. Cand ceapa a capatat o culoare aurie, adaugati jambonul si lasati sa se caleasca 2-3 min. Lasati si acest amestec sa se racesca un pic in timp ce dv taiati cartofii in cubulete de 1-2cm, apoi tocati marunt mararul si patrunjelul. Bun! ce a fost mai greu a trecut!
Cand ati pregatit toate acestea, aprindeti cuptorul aragazului la 180°si lasati sa se incinga un pic. Cat timp cuptorul se incalzeste, puneti totul intr-un vas incapator si amestecati cu iaurtul si telemeaua. Omogenizati bine totul, adaugati cele trei oua batute, mararul si patrunjelul, sare si piper dupa gust. Acum, ca totul e pregatit puneti compozitia intr-un vas termoizolant, bateti inca un ou si turnati deasupra si dati totul la cuptor pentru 30 min.
Se serveste calda ca garnitura la diverse preparate din carne, dar se poate consuma ca atare si simpla la cina, insotita de un pahar de vin!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii