Cartofi Taranesti

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti
  • 200gr jambon afumat
  • 2 cepe medii
  • iaurt natural 3-4cutii de 125gr
  • 3 oua
  • urda sarata sau telemea de vaca 200gr
  • marar 1 leg
  • patrunjel verde 1leg
  • sare si piper
  • 1 ou pentru pus deasupra compozitiei

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert, de preferat la abur dar merg foarte bine si fierti la foc mediu. Cand cartofii sunt fierti, scurgeti apa si lasati deoparte sa se racoreasca. Intre timp taiati ceapa solzisori si jambonul julien. Puneti pe aragaz o tigaie (tefal de preferat, dar merge si un "tuci" sau ce ai la indemana), in care puneti 2 linguri de ulei.

Cand uleiul s-a incins puneti ceapa taiata solzisori si lasati sa se prajeasca la foc mic. Cand ceapa a capatat o culoare aurie, adaugati jambonul si lasati sa se caleasca 2-3 min. Lasati si acest amestec sa se racesca un pic in timp ce dv taiati cartofii in cubulete de 1-2cm, apoi tocati marunt mararul si patrunjelul. Bun! ce a fost mai greu a trecut!

Cand ati pregatit toate acestea, aprindeti cuptorul aragazului la 180°si lasati sa se incinga un pic. Cat timp cuptorul se incalzeste, puneti totul intr-un vas incapator si amestecati cu iaurtul si telemeaua. Omogenizati bine totul, adaugati cele trei oua batute, mararul si patrunjelul, sare si piper dupa gust. Acum, ca totul e pregatit puneti compozitia intr-un vas termoizolant, bateti inca un ou si turnati deasupra si dati totul la cuptor pentru 30 min.
Se serveste calda ca garnitura la diverse preparate din carne, dar se poate consuma ca atare si simpla la cina, insotita de un pahar de vin!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos