Cartofi Prajiti

Complexitate
redusa
Cartofi Prajiti

Ingrediente

  • -1 kg cartofi
  • -ulei
  • -sare grunjoasa

Mod de preparare

Daca urmeaza sa-i pregatiti in cantitate mai mare, puteti proceda ca mai jos.

Curatati cartofii de coaja, spalati-i si lasati-i la scurs. Taiati-i in felii groase de 1 cm, apoi sub forma de betisoare (paie), late de 1 cm. Raspanditi-i pe servete de hartie sau un prosop curat de bucatarie si tamponati-i ca sa se absoarba toata apa de pe suprafata lor.

Incingeti uleiul intr-un ceaun sau tigaie in strat de 7, 5 cm, la 185 grade, pe foc puternic.

Adaugati cartofii in serii, astfel incat sa fie in vas doar intr-un singur strat, imprastiindu-i cu o furculita, ca sa nu stea lipiti unii de altii. Prajiti-i pana devin aurii, intorcandu-i, aproximativ 5 min. Scoateti-i cu o spumiera pe servete absorbante. Repetati pana la terminare.

Intre timp, preincalziti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea superioara. Intindeti cartofii prajiti intr-un singur strat, intr-o tava, sarati-i si dati-i la cuptorul preincalzit, sa se coaca, pana devin crocanti, circa 5 min.

Serviti imediat ca garnitura. Cartofii astfel prajiti au fost serviti ca garnitura langa peste.
Punctez cateva reguli generale privind modalitatea de prajire in ulei al unui aliment.

Pentru un aliment perfect crocant si auriu, prajit la o temperatura inalta, este esential ca uleiul sa fie mentinut la temperatura corecta.
Potriviti focul astfel incat sa va asigurati ca temperatura uleiului incins nu scade sub 180 grade celsius - ceea ce ar face ca alimentul sa absoarba uleiul si sa devina unsuros - dar nici sa nu se ridice peste 190 grade celsius, fiindca s-ar praji prea tare la exterior, fara sa se patrunda la interior.
Daca aveti posibilitatea, folositi un termometru pentru prajit la temperaturi inalte.
ATENTIE, uleiul incins peste 200 grade celsius poate izbucni in flacari.
Folositi spumiera sau clestele atunci cand cufundati alimentele in ulei, ca sa nu va stropiti si sa va ardeti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Caltabos
Bucataras.RO

Caltabos

Caltabosul este un mezel de casa tare bun, cu umplutura asemanatoare cu cea a sarmalelor, deci daca va plac acestea va va...

Caltabos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!