Cartofi Prajiti

Complexitate
redusa
Cartofi Prajiti

Ingrediente

  • -1 kg cartofi
  • -ulei
  • -sare grunjoasa

Mod de preparare

Daca urmeaza sa-i pregatiti in cantitate mai mare, puteti proceda ca mai jos.

Curatati cartofii de coaja, spalati-i si lasati-i la scurs. Taiati-i in felii groase de 1 cm, apoi sub forma de betisoare (paie), late de 1 cm. Raspanditi-i pe servete de hartie sau un prosop curat de bucatarie si tamponati-i ca sa se absoarba toata apa de pe suprafata lor.

Incingeti uleiul intr-un ceaun sau tigaie in strat de 7, 5 cm, la 185 grade, pe foc puternic.

Adaugati cartofii in serii, astfel incat sa fie in vas doar intr-un singur strat, imprastiindu-i cu o furculita, ca sa nu stea lipiti unii de altii. Prajiti-i pana devin aurii, intorcandu-i, aproximativ 5 min. Scoateti-i cu o spumiera pe servete absorbante. Repetati pana la terminare.

Intre timp, preincalziti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea superioara. Intindeti cartofii prajiti intr-un singur strat, intr-o tava, sarati-i si dati-i la cuptorul preincalzit, sa se coaca, pana devin crocanti, circa 5 min.

Serviti imediat ca garnitura. Cartofii astfel prajiti au fost serviti ca garnitura langa peste.
Punctez cateva reguli generale privind modalitatea de prajire in ulei al unui aliment.

Pentru un aliment perfect crocant si auriu, prajit la o temperatura inalta, este esential ca uleiul sa fie mentinut la temperatura corecta.
Potriviti focul astfel incat sa va asigurati ca temperatura uleiului incins nu scade sub 180 grade celsius - ceea ce ar face ca alimentul sa absoarba uleiul si sa devina unsuros - dar nici sa nu se ridice peste 190 grade celsius, fiindca s-ar praji prea tare la exterior, fara sa se patrunda la interior.
Daca aveti posibilitatea, folositi un termometru pentru prajit la temperaturi inalte.
ATENTIE, uleiul incins peste 200 grade celsius poate izbucni in flacari.
Folositi spumiera sau clestele atunci cand cufundati alimentele in ulei, ca sa nu va stropiti si sa va ardeti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Tort din crema de zahar ars
3
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Negresa (III)
4
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Papricas de pui
Bucataras.RO

Papricas de pui

Am văzut această rețetă la Madi și la Merișor și am împrumutat de la fiecare câteva idei și a ieșit un...

Papricas de pui
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute