Cartofi Piuree

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Piuree

Ingrediente

  • 4-5 cartofi de marime mijlocie
  • unt 50 gr (eu pun ai mult)
  • sare dupa gust
  • lapte aprox 75 ml

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie cuburele si se pun la fiert in cratita, acoperiti cu apa. Se lasa la fiert la foc mic, (eu pun sare la fiert, altii pun sarea la final). Cand furculita intra usor in ei, inseamna ca sant gata, se scurg si se zdrobesc cu zdrobitorul de cartofi sau cu furculita sau cu batatoarele de la mixer. Se pune untul taiat felii ca sa se topeasca mai repede si laptele putin caldut. Se amesteca bine de tot (cu mixerul sau cu o lingura de lemn) Daca nu ati pus sarea la fiert acuma se poate adauga dupa gust. Daca va place tot acuma se mai poate adauga usturoi pentru aroma sau marar tocat sau orice alte arome (daca nu vreti sa aveti in farfurie banalul si vechiul pireu de cartofi).

Daca nu aveti supa si simtiti nevoia de o supa inainte, atunci cand strecurati cartofii nu aruncati apa in care au fiert. In ea se poate fierbe gris sau taietei, se pune putin lapte sau smantana si patrunjet tocat si gata aveti o supa rapida. BUnica mea ii spunea supei asteia supa saracului, dar credeti-ma ca era tare buna. Eu aici am pus bulion in apa de pe cartofi si am fiert paste in ea si a iesit o supuica de rosii tare buna. Am ornat cu patrunjel si cativa stropi de frisca nebatuta. O bunatate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura